Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zaanstad en NS tekenen verklaring over stationsgebied

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

ZAANSTAD en NS VASTGOED tekenen intentieverklaring samenwerking Stationsgebied in Zaandam

De omgeving van het NS-station Zaandam heeft grote potenties. De gemeente Zaanstad treft voorbereidingen om het station en het omliggende gebied ingrijpend te herstructureren. De gemeenteraad heeft 15 juli 1999 een Nota van Uitgangspunten vastgesteld. Momenteel wordt een Ontwikkelingsperspectief opgesteld, dat binnenkort door het college van B&W wordt behandeld. De gemeente en NS Vastgoed bekijken of zij over de inhoud van het Ontwikkelingsperspectief overeenstemming kunnen bereiken. Daarom ondertekenen zij op 27 juni een intentieverklaring. U bent van harte uitgenodigd om de ondertekening bij te wonen.

Het Ontwikkelingsperspectief geeft een samenhangend beeld van de uitgangspunten en randvoorwaarden voor de herontwikkeling van het Stationsgebied. NS Vastgoed en de gemeente Zaanstad willen nu onderzoeken of beide partijen overeenstemming kunnen bereiken over de inhoud van het Ontwikkelingperspectief. Omdat de NS Vastgoed veel eigendom heeft in het stationsgebied, is het belangrijk dat de partijen elkaars ambitie kennen, voordat het gemeentebestuur van Zaanstad keuzes maakt.

De officiële ondertekening van de intentieverklaring vindt op dinsdag 27 juni om 17.00 uur plaats in het 'Honig Breethuis'(het voormalig Zaans Historisch Museum) aan de Lagedijk 80
in Zaandijk.

Bij de ondertekening zijn van de gemeente Zaanstad aanwezig: Burgemeester Vreeman en de wethouders Horselenberg, Kroesen, Sanders en Berkhout. NS Vastgoed wordt vertegenwoordigd door de heren Van Dijk, Heringa en Tijsen en van het projectbureau Stationsgebied zijn de heren Teders en Jonker aanwezig.

Zaanstad, 23 juni 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie