Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Etten-Leur scoort uitstekend bij afvalscheiding

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Etten-Leur scoort uitstekend bij afvalscheiding

Steeds meer groenafval wordt apart gehouden

Het is al vaak gezegd: een goede afvalscheiding is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Met name het apart gehouden groente-, fruit- en tuinafval is bijzonder goed geschikt voor hergebruik. Bij de composteerbedrijven wordt dit groenafval verwerkt tot een uitstekend product voor de tuin. Vanwege deze mogelijkheid van recycling, is het aanbieden van groenafval bij de composteerder goedkoper dan het aanbieden van onbruikbaar restafval bij de verbrandingsinstallatie. Ter vergelijking: het verwijderen van duizend kilo restafval kost de gemeente Etten-Leur Hfl. 300,--, terwijl het aanbieden van groenafval neerkomt op een rekening van Hfl. 170,-- per duizend kilo. De rekening voor de afvalverwerking dient uiteindelijk betaald te worden door de inwoners gezamenlijk. Dus hoe beter het groenafval wordt gescheiden, hoe goedkoper het is.
Uit de laatste inzamelresultaten blijkt dat de inwoners van Etten-Leur zeer goed bijdragen aan het apart houden van groenafval en restafval in bijvoorbeeld de duo-bak. In de afgelopen weken behoort ruim éénderde van het wekelijkse Etten-Leurse afval tot het groenafval. In het verleden troffen de medewerkers van de reinigingsdienst met grote regelmaat groenafval aan tussen het restafval. Het is daarmee jammer genoeg verloren voor hergebruik. Bovendien moet het bruikbare groente-, fruit- en tuinafval dan onnodig duur verbrand worden samen met het restafval. Met een goede afvalscheiding in de duo-bak bespaart de gemeente Etten-Leur jaarlijks ongeveer Hfl. 300.000,--. Dit geld is dan beschikbaar voor openbare verlichting, schoonhouden van de straten, het planten van bloemen, bomen en struiken. Met andere woorden: de inzet bij de afvalscheiding vertaalt zich in een fraaiere woonomgeving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie