Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdachte in onderzoek taxi-overvallen Breda bekent

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Verdachte in onderzoek taxi-overvallen legt bekentenis af

Datum: 27/6/2000
Auteur: Willem van Hooijdonk

De 21-jarige Bredanaar S.J., die donderdag 22 juni jl. werd aangehouden, heeft inmiddels bekend dat hij in Breda vier overvallen op taxichauffeurs heeft gepleegd. Tevens verdenkt de politie de verdachte van een inbraak in een cafetaria in de Haagse Beemden te Breda, waar hij als oproepkracht gewerkt heeft.

In de periode 3 juni tot en met 19 juni werden in Breda vier taxichauffeurs overvallen. De werkwijze van de dader was steeds hetzelfde. Hij stapte telkens in op de taxistandplaats aan het Centraal Station te Breda. Op de plaats van bestemming bedreigde hij de chauffeurs met een vuurwapen en eiste geld. Het gaat om de navolgende vier overvallen:

-Maandag 19 juni-Hamplein te Breda

-Donderdag 8 juni-Middellaan te Breda

-Maandag 5 juni-Nieuwe Leuvenaarstraat te Breda
-Zaterdag 3 juni- Arenberglaan te Breda.

Dankzij de camerabewaking op het Centraal Station te Breda, beschikte de politie over videoprints van de mogelijke verdachte. Door de politie werd op 22 juni jl., een 21-jarige Bredanaar (S.J.) aangehouden als verdacht van deze overvallen.

De verdachte heeft inmiddels bij de politie bekend de vier taxi-overvallen te hebben gepleegd. Hij verklaarde uit geldnood te hebben gehandeld.

Tevens verdenkt de politie de verdachte van een inbraak op 5 februari jl., in een cafetaria in de Haagse Beemden te Breda, waar hij als oproepkracht heeft gewerkt. Bij deze inbraak werd een kluis met daarin enkele duizenden guldens weggenomen. De verdachte is in bewaring gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie