Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KUN-promotie: Verwerken van informatie tijdens anesthesie

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in juni plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KUN, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.


28-06-2000 Het verwerken van informatie tijdens anesthesie
13:30 uur Mw. drs. M-L.A. Jongsma
Promotie op het gebied van de Medische Wetenschappen Titel proefschrift: 'Mind Games: The effects of diazepam on Evoked Potentials. Part A: passive paradigms. Part B: EEG-EP interrelations
Promotores: Dhr. prof. dr. A.M.L. Coenen
Dhr. prof. dr. L.H.D.J. Booij
Copromotor: Mw. dr. C.M. van Rijn
Handelseditie: geen
Woonplaats: Arnhem
Al jaren bestaat de interessante vraag binnen de anesthesiologie in hoeverre informatie uit de omgeving nog doorkomt en verwerkt wordt in het brein gedurende een ingreep onder algehele anesthesie. Eerder onderzoek heeft zich met name gericht op case-studies waarbij patiënten na de operatie bepaalde gebeurtenissen wisten te melden, of door experimenteel onderzoek waarbij geprobeerd werd patiënten tijdens de anesthesie informatie aan te bieden, en deze dan later op te vragen. Deze methoden veronderstellen echter een intact geheugen. Men kan zich voorstellen dat informatie wel degelijk opgevangen wordt tijdens de anesthesie, maar dat men zich dit later niet meer herinnert. In dit proefschrift zijn nieuwe methoden onderzocht om direct, met behulp van EEG metingen, te zien welke mate van informatie nog door het brein verwerkt wordt tijdens sedatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie