Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bespreken filmaanbod in Premiere+ op CANAL+

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Þ

Hilversum, 22 juni 2000

PERSBERICHT

PREMIERE+

In Premiere + op woensdag 28 juni om 23.20 uur op CANAL+1 bespreekt Jet Sol in gezelschap van Marga van Wissekerke (Wegener) en Oene Kummer (Het Oor) het wekelijkse filmaanbod in de Nederlandse bioscopen en films die op CANAL+ te zien zijn.

Bioscoop Premieres
Sweet and Lowdown
Deze film gaat over het leven van de (1930) jazz gitarist Emmet Ray. In de hoofdrollen: Sean Penn, John Waters, Samantha Morton, Uma Thurman en Anthony LaPaglia. De regie is in handen van Woody Allen en Fei Zhao. Mission Impossible 2
Tom Cruise als internationaal agent Ethan Hunt in het vervolg op de hit uit 1996, die gebaseerd was op de populaire TV serie Mission: Impossisible. Ethan Hunt leidt het IMF team tijdens een missie om te voorkomen dat een dodelijk virus wordt vrijgegeven door terroristen. De regie is in handen van John Woo.

Canal+ Premieres
Velvet Goldmine
Todd Haynes maakte een wild en fragmentarisch eerbetoon aan de glamrock van de jaren '70. Soms een tikje moeilijk te volgen, maar wel enerverend. Oscarnominatie voor de Kostuums; prijs voor de Beste Kunstzinnige Bijdrage in Cannes. In de hoofdrollen: Ewan McGregor als Curt Wild, Jonathan Rhys-Meyers als Brian Slade en Toni Colette als Mandy Slade.
Jean de Florette
Eerste deel van een fraai tweeluik naar Marcel Pagnols roman. De stadsmens Jean de Florette verhuist naar de Provence om er een geërfd stuk land te bewerken. Het wordt een nachtmerrie. Vier Britse Oscars. Tweede deel: 'Manon des Sources'. In de hoofdrollen: Gérard Depardieu als Jean de Florette/Cadoret, Yves Montand als César Soubeyran en Daniel Auteuil als Ugolin Soubeyran, 'Galignette'. De regie is in handen van Claude Berri.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie