Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin opent Den Haag Sculptuur 2000

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


28/06/00 Koningin opent Den Haag Sculptuur 2000

Hare Majesteit de Koningin opent op woensdag 28 juni 2000 in Den Haag op het Lange Voorhout de beeldententoonstelling De Mens in Beweging. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de Stichting Het Voorhout van de Beeldende Kunst II. De Stichting haalt monumentaal werk uit internationale en nationale musea, galeries en particuliere collecties en stelt hiermee tentoonstellingen samen in de openbare ruimte. Zo is Den Haag Sculptuur 2000 een laagdrempelige kunstmanifestatie.

De beeldententoonstelling De Mens in Beweging is georganiseerd in samenwerking met het Franse Ministerie van Cultuur en onder het beschermheerschap van de International United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation (UNESCO). De tentoonstelling is tot 18 juni te zien in de tuinen van het Palais Royal in Parijs en reist daarna naar Den Haag door.
De tentoonstelling bestaat uit 27 werken van internationale kunstenaars. In Den Haag wordt een tiental werken van hedendaagse Nederlandse kunstenaars toegevoegd onder de titel 'het Nederlands Paviljoen'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie