Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zuid-Holland: Mogelijk ontheffing voor PROAV

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


14-06-2000

Mogelijk ontheffing voor PROAV

Gedeputeerde Staten (GS) zijn voornemens twee ontheffingen te verlenen aan afvalberging Derde Merwedehaven in Dordrecht. Het gaat in beide gevallen om het storten van afval zonder biologisch afbreekbare stoffen. GS hebben de statencommissie van Groen, Water en Milieu advies gevraagd over deze ontheffing. De commissie vergadert hierover op 28 juni.

De ontheffingen betreffen het stortverbod voor grof huisvuil en het stortverbod voor brandbaar bedrijfsafval. De PROAV, exploitant van de afvalberging, wil de ontheffingen omdat de verbrandingscapaciteit van de verbrandingsinstallaties niet groot genoeg is en de continuïteit van de afvalverwijdering gewaarborgd moet zijn. Beide ontheffingen zijn aangevraagd voor een periode van vier maanden.

Uit zowel het grof huisvuil als het brandbaar bedrijfsafval moeten de biologisch afbreekbare stoffen zijn verwijderd alvorens het wordt gestort, zodat er geen geuroverlast door dit afval kan ontstaan. De PROAV heeft in haar aanvraag hiervoor de garantie gegeven. De ontheffing past in het beleid dat eind vorig jaar door Provinciale Staten is goedgekeurd. Dit houdt in dat er geen afval meer zal worden gestort dat geuroverlast kan veroorzaken. Voordat de ontheffing kan worden afgegeven, moet het ministerie van VROM hiervoor toestemming verlenen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie