Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boekenbussen Den Haag verdwijnen

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Boekenbussen verdwijnen


Het college van b. en w. stelt de raad voor om de boekenbussen van de Openbare Bibliotheek op te heffen. Er wordt steeds minder gebruik gemaakt van de boekenbussen. Daardoor zijn de twee boekenbussen, een voor volwassenen en een voor de jeugd, niet meer rendabel. Dit blijkt uit de jaarlijkse stadsenquête en het bibliotheeksysteem van de Dienst Openbare Bibliotheek.

Het blijkt dat het aantal bezoekers van de bibliotheek over het algemeen toeneemt maar dat het aantal bezoekers van kleinere filialen afneemt. Met name het geringe gebruik van de boekenbussen was erg opmerkelijk. De boekenbus voor volwassenen heeft 475 gebruikers, waarvan meer dan de helft 65 jaar of ouder is.

Door de boekenbussen op te heffen, bespaart de Dienst Openbare Bibliotheek 475.000 gulden. Een deel hiervan zal worden ingezet voor alternatieve dienstverlening en een vaste vestiging in Wateringse Veld. De huidige gebruikers van de boekenbus zijn schriftelijk geïnformeerd over het verdwijnen van de boekenbussen. Zij zullen voortaan naar het voor hen dichtstbijzijnde bibliotheek-filiaal toe moeten. Voor de minder mobiele leners is er de 'bibliotheek-aan-huis', een service waarbij boeken worden thuisbezorgd.

Het voorstel wordt op donderdag 6 juli 2000 besproken in de commissie-vergadering van OSWI.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie