Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Defensie: NAVO-bijeenkomst over de soldaat van de toekomst

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie
Persberichten


Soldaat van de toekomst

26-06-2000

De NAVO-werkgroep "On Soldier Modernisation" houdt van 28 tot en met 30 juni een bijeenkomst in Bergen op Zoom. De NAVO-lidstaten aangevuld met Australië tonen op deze bijeenkomst de laatste technologische snufjes op het gebied van de soldaat van de toekomst.

De diverse "Soldier Modernisation"-programma´s (SMP) zijn aan het begin van de jaren negentig opgezet om de uitrusting van de infanteriesoldaat toe te spitsen op de eisen van de 21ste eeuw. De huidige technologische ontwikkelingen leiden tot steeds meer mogelijkheden om militairen doelmatiger, effectiever en vooral veiliger in te zetten. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de ontwikkeling van een wapen dat om een hoek kan schieten, een draagbare mini-computer voor terrein- en doelinformatie en een gevechtshelm met ingebouwde functionaliteiten.

Tijdens de bijeenkomst in Bergen op Zoom demonstreren militairen van de verschillende lidstaten deze laatste ontwikkelingen op het gebied van de soldaat van de toekomst. De SMP-week wordt namens de NAVO georganiseerd door de Koninklijke Landmacht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie