Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-06-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.25 uur
Verkeerscontroles

NIEUWEGEIN Op dinsdag heeft de politie op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Op de Plettenburglaan werden 14 automobilisten en 3 fietsers bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht. Op de Symphonielaan / Sluijterslaan kregen 29 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, 5 voor het negeren van het rode verkeerslicht, 1 voor het niet hebben van een geldige APK en een bromfietser kreeg een boete voor het niet dragen van een helm. Op de Zandveldseweg kregen 11 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Snelheidscontrole

LOPIK Op dinsdag controleerde de politie van 09.00 uur tot 12.00 uur op snelheid op de Provinciale Weg N210.

Van de 1201 voertuigen die werden gecontroleerd, hielden 1041 voertuigen zich aan de maximumsnelheid van 80 km/h. 1200 voertuigen reden zachter dan 154 km/h.

In hand ontploft

NIEUWEGEIN Op dinsdag, omstreeks 15.25 uur, trachtte een 13-jarige jongen uit Nieuwegein zelf vuurwerk te maken.

Op het terras bij de woning had de jongen kruit in een pijpje gestopt en wilde daar een dop opdraaien. Op dat moment ontplofte het pijpje in zijn rechterhand. Hierbij liep hij ernstig letsel aan zijn hand op. De jongen is per ambulance naar het UMC vervoerd.

Ernstig motorongeval

NIEUWEGEIN Op dinsdag, omstreeks 18.20 uur, nam een 39-jarige motorrijder uit Nieuwegein rijdende op de A2 vanuit de richting Utrecht (westbaan) de afslag Nieuwegein zuid.

Door nog onbekende reden is de motorrijder in de flauwe bocht onderuit gegaan, is enige meters over het asfalt geschoven en is tegen de vangrail tot stilstand gekomen.

De motorrijder liep bij het ongeval ernstig letsel op en is per ambulance naar het UMC vervoerd. Uit onderzoek is gebleken dat de motorrijder niet te hard heeft gereden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie