Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 28 juni 2000

Aanhouding verdachte aanranding Noordwijk
De politie in Noordwijk heeft maandag 26 juni een 22-jarige inwoner van Hillegom aangehouden. De man wordt verdacht van aanranding van een 25 jarige vrouw uit Oegstgeest op 20 juni. De man is in verzekering gesteld en wordt nog gehoord.
Verkeersongevallen Noordwijkerhout Dinsdagmiddag 27 juni, omstreeks 17.45 uur, is een 13-jarige fietsster uit Noordwijkerhout zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Gooweg. Het meisje stak de Gooweg over om naar de parallelweg te gaan. Een personenauto die ook op de Gooweg reed en die bestuurd werd door een 56-jarige Leidenaar probeerde haar nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Ambulancepersoneel en medewerkers van de traumahelicopter hebben ter plaatse eerste hulp verleend. Daarna is het meisje vervoerd naar het LUMC. De Noordwijkerhouter is overgebracht naar het bureau voor een alcoholademanalysetest. Hij bleek niet gedronken te hebben. De verkeersdienst stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. Omstreeks 19.30 uur is een 58-jarige fietser uit Noordwijkerhout gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Kerkstraat/Pilarenlaan. De man kreeg op het kruispunt geen voorrang van een 31-jarige Noordwijkse automobiliste die uit de Pilarenlaan kwam. De fietser is met hechtingen in het hoofd en rugpijn overgebracht naar het LUMC.

Politie zoekt getuigen ongeval Warmond
Op vrijdagavond 23 juni tussen rond 20.00 uur reed een 57-jarige man uit Warmond op zijn fiets aan de rechterzijde op de Herenweg in de richting van De Baan. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam een witte personenauto klein model, verdere gegevens onbekend van bestuurder en voertuig. Doordat vermoedelijk de bestuurder van de witte auto werd afgeleid hield hij niet uiterst rechts en kwam op de fietser afgereden. Ten einde een botsing met deze auto te voorkomen kneep de fietser in zijn remmen en sloeg over de kop. De bestuurder van de witte auto reed zonder te stoppen door en liet de man uit Warmond achter. Bij de val sloeg de fietser met de linkerzijde van de borst op het stuur en kneusde hierbij enkele ribben. Tevens heeft hij een zwelling op het linkerscheenbeen. De fiets werd beschadigd aan het achterlicht en het stuur. De politie in vraagt getuigen contact op te nemen met het bureau in Noordwijk. Telefoonnummer 071-364 44 44.
Waarschuwing babbeltrucs Leiderdorp
De politie in Leiderdorp waarschuwt voor een babbeltruc. Een jongeman heeft afgelopen weekeinde bij verschillende woningen in Leiderdorp aangebeld. Hij vroeg aan de bewoners om geld omdat zijn vriendin een vreselijk ongeval heeft gehad in Amsterdam en hij geen geld had om er naar toe te reizen. Hij zou later het geld terug geven. Maar dat is tot nog toe nog niet gebeurd. De politie raad ten zeerste af de jongen geld mee te geven. Het signalement van de dader is: Nederlandse jongeman met blond haar, ongeveer 20 á 25 jaar, tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, hij draagt een een lichte broek en hij ziet er verzorgd uit. Mocht de jongeman weer toeslaan, bel dan direct de politie. Telefoon 071-5810101.
Waarschuwing babbeltrucs werkt: verdachte aangehouden Leiden
De politie in Leiden heeft op 29 mei een persbericht verstuurd waarin gewaarschuwd werd voor babbeltrucs en de manier waarop de daders werken. De plaatsing van dit bericht heeft een bijzonder goed effect gehad. Zo goed zelfs dat bij buurtonderzoeken rechercheurs in burgerkleding niet toegelaten werden tot een woningcomplex omdat de bewoners de agenten niet vertrouwden. Toen de agenten bleven aandringen hebben de bewoners het politiebureau gebeld. Even later stond de politie in uniform bij het complex en de rechercheurs mochten hun verhaal uitleggen. Tevens heeft de politie een 16-jarige inwoner van Leiden kunnen aanhouden. Hij wordt verdacht van diverse babbeltrucs en andere criminele handelingen. De man is in verzekering gesteld en wordt nog steeds vastgehouden. Met de aanhouding van deze verdachte is de kust helaas nog niet veilig. De politie zoekt naar meer daders zodat men nog steeds goed moet blijven opletten voor babbeltrucs.
Verdachten afsteken lawinepijl aangehouden Alphen aan den Rijn De Politie in Alphen aan den Rijn heeft dinsdag 27 juni twee mannen uit Alphen (25 en 27 jaar) aangehouden die worden verdacht van het afsteken van een lawinepijl. Devuurwerkpijl werd afgestoken in de nacht van 12 juni rond 01.00 uur. De pijl verdween in een flat in de studeerkamer van een woning waar op dat moment niemand aanwezig was. Hierdoor is alleen materiële schade ontstaan. De pijl heeft veel schade aangericht. Sponningen en kozijnen werden geheel ontzet. Het totale schadebedrag is totaal f 12.500,-.

Verkeersongeval met letsel Alphen aan den Rijn Een 46-jarige automobiliste uit Bodegraven heeft op dindag 27 juni omstreeks 13.30 uur letsel opgelopen toen zij werd aangereden door een 34-jarige bestelbusbestuurder uit Nieuwveen. De bestuurder van de bestelbus reed over de Handelsweg in de richting van de kruising met de Bedrijfsweg. Op genoemde kruising wilde hij rechtdoor in de richting van de H.A. Lorentzweg. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobiliste, waardoor tussen beide een aanrijding ontstond. De vrouw klaagde over een pijnlijke borstkas.

Getuigen aanrijding fietsers gezocht Waddinxveen De politie in Waddinxveen zoekt getuigen van een aanrijding tussen een onbekend gebleven vrouw en twee 13-jarige fietssters uit Waddinxveen. De aanrijding vond plaats op maandag 26 juni rond 15.30 uur op het fietspad dat evenwijdig aan de Willem de Zwijgerlaan loopt. De twee meisjes kwamen uit de richting van de Chopinlaan en reden in de richting van het Koningin Wilhelminaplein. Ter hoogte van de Prins Willem Alexandertunnel haalde een vrouw op een fiets het tweetal in. Daarbij raakte het stuur van die vrouw het stuur van een van de meisjes. Deze kwam daardoor ten val. Ze kreeg hierbij het stuur in haar buik en viel met haar hoofd tegen stoeprand. De vrouw stapte af en bleef even bij de meisjes. Toen het slachtoffer op de stoep ging zitten stapte de vrouw op reed weg in de richting van de Beatrixlaan. Het meisje moest nog een nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie.De vrouw vertelde de getuigen en de meisjes niet wie zij was of waar ze woonde. Signalement: De vrouw is ongeveer 35-40 jaar oud. Ze heeft blond haar, droeg een spijkerbroek en mogelijk rode schoenen en zij reed op een zilvergroene fiets. Omdat het een druk tijdstip was, kan het erg goed dat mensen het ongeval hebben gezien en de vouw mogelijk herkennen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Waddinxveen: 0182-621 666.

Verdachten mishandeling aangehouden Nieuwerkerk a/d IJssel Politie Hollands Midden heeft vanochtend vroeg, 28 juni, een tweede verdachte kunnen aanhouden in een geweldszaak van afgelopen vrijdag 23 juni. Op vrijdag 23 juni werd een 50-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel rond middernacht op de Schoolstraat aangesproken door twee mannen. De mannen vroegen hem om geld. Toen hij dit weigerde werd hij door hen geschopt en geslagen. Gisterochtend, dinsdag 27 juni, kon de politie een verdachte aanhouden, een 23-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Deze man is inmiddels door de Hulpofficier van Justitie in verzekering gesteld. Een andere verdachte, een 27-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel kon vanochtend worden aangehouden.

Verdachten tanken zonder betalen aangehouden Nieuwerkerk a/d IJssel Op zaterdag 24 juni, rond half acht 's avonds, werd er door drie mannen bij een tankstation aan de Europalaan in Nieuwerkerk a/d IJssel getankt zonder te betalen. Het bleek om een gestolen auto te gaan. De politie kon diezelfde avond twee verdachten aanhouden, een 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Capelle a/d IJssel. Gisterenavond, 27 juni, kon een derde verdachte worden aangehouden, een 17-jarige jongen uit Rotterdam.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...