Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bos (Financien) over goede doelen en belastingheffing

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE FIN

www.minfin.nl

MIN FIN: GOEDE DOELEN EN BELASTINGHEFFING

PERSBERICHTNR. 00/147 Den Haag 28 juni 2000
STAATSSECRETARIS BOS SPREEKT OP CONGRES OVER GOEDE DOELEN EN

BELASTINGHEFFING

In de toekomst wordt het voor instellingen mogelijk een deel van de winst een aantal jaren belastingvrij te reserveren voor een specifiek doel.

Staatssecretaris Bos van Financiën kondigt dit nieuwe beleid op het gebied van de herbestedingsreserve, aan op het congres .Civil Society 2000.. Het congres is georganiseerd door de Vereniging van Fondsenwervende Instellingen en het Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving in de Gezondheidszorg.

Op deze wijze kan een museum de winst apart zetten om daarmee de aanbouw van een nieuwe tentoonstellingsruimte te financieren. Het aangekondigde beleid is in overeenstemming met het rapport van de commissie Habbema.

Ook gaat de staatssecretaris in op het rapport van de commissie Moltmaker. De eerste berekeningen naar aanleiding van het rapport wijzen uit dat de uitvoering aanzienlijk meer gaat kosten dan werd aangenomen door de commissie.

Verder benadrukt Bos het nut van certificering als het gaat om loterijen en kansspelen. Eveneens beproefde methoden om voor goede doelen geld in te zamelen.

Wat betreft het beleid met betrekking tot fondsenwervende instellingen die zich contractueel hebben verplicht de netto opbrengst uit haar activiteiten af te dragen aan een goed-doelinstelling, zoals bij de wedstrijd Oranje Van De Eeuw, zal de staatssecretaris bevestigen dat wetswijzigingen worden voorbereid om in deze gevallen geen belasting te heffen.

De speech is vanaf 14:00 uur beschikbaar.

Het optreden van de staatssecretaris is op 28 juni om 13:30 uur in de Reehorst te Ede.

Woordvoerder: mw. E.A. Hijink
Tel.nr.: 070 - 342 8229

28 jun 00 10:28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie