Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Den Helder over milieudienst en ongedierte

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

bestrijding ongedierte zelf doen - of milieudienst bellen?

betreft: week: week 26

De zomer komt er weer aan en dus de temperatuur waarbij allerlei insecten en andere dieren zo actief worden. De meeste insecten hebben in de natuur hele nuttige functies. Maar zodra ze hinderlijk worden en daarmee overlast bezorgen, dan noemen we het al gauw ongedierte. In dit artikel aandacht voor nuttig en onnuttig (on)gedierte en wat u er aan kunt (laten) doen.

hoe te handelen bij bekend ongedierte

Bij de Milieudienst is een specialist in ongediertebestrijding werkzaam. Elke vijf jaar moet deze medewerker opnieuw examen doen om zich officieel ongediertebestrijder te noemen. De specialist ongediertebestrijding komt op verzoek bij u thuis langs als u overlast ervaart van ongedierte of als het ongedierte een gevaar vormt voor de volksgezondheid.

Daarvoor neemt u eerst contact op met de afdeling Klantenservice van de Milieudienst (tel. 671 601). Deze afdeling informeert de medewerker ongediertebestrijding, die vervolgens met u een inspectie-afspraak maakt.

Wanneer het probleem is bekeken, krijgt u een advies. Dat advies kan inhouden dat u het probleem heel gemakkelijk zelf aan kunt pakken. U krijgt daarvoor een aantal tips. Tweede mogelijkheid is dat u het advies krijgt de bestrijding uit laat voeren door de Milieudienst. In het laatste geval kost u dat f 125,= voor een bestrijding van insecten (zowel binnens- als buitenshuis). Een bestrijding van muizen kost f 165,=.

vreemde beestjes

U constateert voor u onbekende beestjes ergens in uw woning en wilt weten waar u mee van doen heeft. Neemt u dan een exemplaar mee in een potje naar de afdeling Klantenservice van de Milieudienst. De medewerker ongediertebestrijding neemt zo spoedig mogelijk contact met u op om u te informeren over het soort beestje en zijn mogelijke kwalijke kanten. Hij geeft u tips ter bestrijding of komt zelf even bij u langs.

de zomer-top-vier

In de zomer komen er vooral klachten binnen over vlooien, wespen en kakkerlakken. In het ene geval kunt u zelf de plaag voorkomen, in andere gevallen is dat moeilijker. Hieronder staan per geval de aanbevelingen:

vlooien

U voorkomt vlooien door de volgende tips in acht te nemen:

* stofzuig zeer regelmatig en vooral ook op plaatsen waar niet gelopen wordt (onder banken, achter kasten enz.) Doe dit ook als u de oppas heeft over een huisdier.

* de stofzuigerzak steeds legen!

* doe uw huisdier een vlooienband om en/of vraag uw dierenarts om andere vormen van vlooienbestrijding.

* hang regelmatig het dekentje/kussentej van uw huisdier buiten in de zon (ca. drie uur). De eventuele eitjes broeden dan uit en de pasgeboren vlooien blijven buiten.

* gaat u op vakantie en blijft uw huisdier in het huis achter? Neem dan alle bovengenoemde voorzorgsmaatregelen en vraag de tijdelijke verzorger om regelmatig te stofzuigen.

Is de vlooienplaag niet meer door uzelf te bestrijden? Dan kan de Milieudienst een bestrijding uitvoeren met behulp van een insecticide. Hierdoor worden zowel de larven als de vlooien gedood.

wespen

Een wesp is er niet op uit om de mens te plagen. Wespen leven slechts 1 jaar en komen in principe niet in hetzelfde nest terug. Bezorgt een wespennest u dus weinig last, laat ze dan gewoon zitten.

Heeft u echt last van wespen maak dan een afspraak met de Milieudienst. Het wordt afgeraden zelf wespennesten te verwijderen.

tip: wespen willen graag hun nest maken in de ventilatiegaten/kieren in buitenmuren van woningen. Deze kunt u dichtmaken m.b.v. kippen- of horregaas. Ook zijn er speciale roostertjes te koop. Doe dit alleen als u er zeker van bent dat er op dat moment geen wespen in het ventilatiegat zitten. Die zouden dan namelijk een andere uitweg kiezen.

bijen

Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de wespen. Het zijn nuttige dieren, die het niet op u voorzien hebben. Heeft u toch overlast? Vraag dan een imker om langs te komen (adressen via Milieudienst). Tegen vergoeding worden de bijen dan weggehaald.

mieren

Dat mieren vooral van zoet etenswaren houden is u bekend. Bewaar deze dan ook in afgesloten verpakking. Mieren hebben een hekel aan de geur van knoflook en kruidnagel. Door 'geurstrepen' te trekken met een teentje knoflook kan de weg van mieren worden omgeleid.

Bij drogisterijen, tuincentra en doe-het-zelf-winkels zijn diverse bestrijdingsmiddelen te koop voor binnen en buiten. Gebruikt u lokdoosjes, vervang deze dan om de twee weken door een nieuwe.

Heeft u extreme overlast van mieren, maak dan een afspraak met de Milieudienst.

het hele jaar door

Kakkerlakken, ratten, muizen en zilvervisjes. Ze trekken zich niets aan van een jaargetijde. Ze zijn er het hele jaar door: op zoek naar voedsel. Kunnen ze dat bij u gemakkelijk vinden, dan blijven ze.

kakkerlakken

Bel bij overlast van kakkerlakken altijd gelijk de Milieudienst. Het heeft geen enkele zin zelf aan bestrijding te beginnen. De kans is namelijk groot dat ook uw buren last van deze dieren hebben. De Milieudienst pakt de bestrijding zeer gedegen aan.

Kakkerlakken komen af op viezigheid en vormen een gevaar voor uw gezondheid. Ze verspreiden namelijk allerlei ziektekiemen.

Als u regelmatig uw woning schoonmaakt en buiten geen afval onafgesloten laat liggen, komen kakkerlakken hoogstwaarschijnlijk niet op bezoek.

Overigens gebeurt het ook dat kakkerlakken zich verspreiden door bijvoorbeeld de verhuizing van (tweedehands) meubels. Soms kruipen ze trouwens ook in/uit een geleende videoband. Opletten dus!

ratten

Ook ratten komen af op onhygienische situaties. Vermijd dus losliggend afval. Voer ook 's avond geen vogeltjes meer. Die eten dan namelijk niet, ratten wel.

Heeft u last van (een) rat(ten), neem dan direct contact op met de Milieudienst.

muizen

Voorkom muizen in uw huis door:

* muizen hebben genoeg aan een opening van een halve centimeter om uw huis binnen te komen. Zorg dus dat ventilatie-openingen niet breder zijn. Of plaats er roostertjes voor. Dicht gaten en kieren in muren en bij deuren en ramen.

* de woning goed schoon te houden

* geen etensresten te laten slingeren

Zelf muizen bestrijden doet u door bijvoorbeeld korrels of valletjes te gebruiken. Te koop bij drogist, apotheek, doe-het-zelf-winkels.

Gaat het om grote aantallen muizen, schakel dan de Milieudienst in.

zilvervisjes

Zilvervisjes zoeken vooral vochtige plekken op. Goed ventileren is daarom aan te raden. Ook op zolder bijvoorbeeld. Zilvervisjes zijn niet schadelijk. Ze leven echter van papier. Vormen ze een echte plaag, dan kunt u een bestrijding laten uitvoeren.

broodkever

Broodkevers komen tot leven in bijvoorbeeld een vergeten zak hondenbrokken of in een pak oude biskwietjes. Bewaar dus geen etenswaren die over de houdbaarheidsdatum heen zijn.

Heeft u toch last van dit diertje, dan kunt u het beste alle etenswaren die bij de bron in de buurt staan, weggooien.

De afdeling Klantenservice is bereikbaar via telefoonnummer 671 601, op werkdagen van 08.00 tot 14.00 uur.

laaste verandering: juni 28, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...