Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Negen ton voor de Aziatische Olifant na actie WNF

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT
Zeist, 28 juni 2000

NEGEN TON VOOR DE AZIATISCHE OLIFANT

- 12.000 kinderen komen in actie voor de olifant op Borneo -
De actie 'Help de olifant. Geef hem de ruimte!' heeft ruim 900.000 gulden opgeleverd. Dankzij de hulp van ruim 12.000 kinderen kan het leefgebied van de Aziatische olifant met de opbrengst van de actie beschermd en vergroot worden.
Wat is er aan de hand?
Rond 1950 was Borneo grotendeels bedekt met ongerept oerwoud, waar duizenden Aziatische olifanten leefden. De rivier de Kinabatangan was rijk aan vis, waarmee de mensen hun inkomen konden verdienen. Nu, ruim 50 jaar later, zijn grote delen van het oorspronkelijke oerwoudbos gekapt. De palmolieplantages langs de rivier maken dat het rivierbos versnipperd raakt. Het leefgebied van de Aziatische olifant neemt af, waardoor deze diersoort ernstig in de knel komt.
Wat gebeurt er met de opbrengst?
Het geld dat door de 12.000 kinderen is opgehaald zal gebruikt worden om het leefgebied van de olifant te beschermen en uit te breiden. Door middel van corridors wordt de versnippering van het gebied tegengegaan, zodat de olifanten langs de plantages kunnen blijven trekken op zoek naar voedsel. Bovendien wordt het geld gebruikt voor voorlichting aan de plaatselijke bevolking en toeristen.
Goed nieuws
Jesus Cede Prudente, natuurfotograaf en projectleider in de Kinabatangan vertelt: 'Ik ben de kinderen die hebben meegedaan aan de actie erg dankbaar. Dankzij hen kunnen we het gebied langs de rivier de Kinabatangan nu veel beter beschermen. Er is al goed nieuws te melden: de eigenaars van de palmolieplantages willen meewerken om weer stukken plantage terug te geven aan te natuur.'

Voor meer informatie:
Marie Jeanne Douven, persvoorlichter,
tel. 030-6937313, mobiel 06-29 535 952, email (mdouven@wwfnet.org)
Met vriendelijke groet,
Marjolein Sol
Wereld Natuur Fonds
assistent unit persvoorlichting
tel. 030-6937375
fax. 030-6912064
email (msol@wwfnet.org)

Neem een abonnement op WNF-N@atuurnieuws, de electronische nieuwsbrief van WNF, via www.wnf.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie