Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen SP over identiteitsvaststelling bij uitzetting

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen28.006 vragenformulier 28 juni 2000

Gemaakt: 28-6-2000 tijd: 14:32

Vragen van het lid De Wit (SP) aan de staatssecretaris van Justitie en de minister van Buitenlandse Zaken over identiteitsvaststelling bij uitzetting. (Ingezonden 28 juni 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van de berichtgeving in Trouw 1) inzake poging de heer Oumar Ba uit te zetten?


2

Kunt u bevestigen dat een document waarin het Senegalese Ministerie van Buitenlandse Zaken verklaart dat het paspoort van Ba geregistreerd staat, een cruciale rol speelt in de voorbereiding van de uitzetting?


3

Wordt er in de voorbereiding tot uitzetting vaker gevraagd aan autoriteiten van herkomstlanden schriftelijk de echtheid te bevestigen van reisdocumenten? Zo ja, in hoeveel procent van de gevallen wordt dit gedaan? Zo neen, waarom is dit dan in dit geval wel gedaan?


4

Staat deze procedure beschreven in de Vreemdelingencirculaire en zo ja, waar? Kan u uiteenzetten wat de wettelijke waarde is van een dergelijke verklaring? Welke rechten verbinden de autoriteiten van herkomstlanden aan een dergelijke verklaring?


5

Kunt u bevestigen dat het in het artikel genoemde document inzake de heer Ba niet voorzien is van telefoon/faxnummer et cetera en dat ook een handtekening ontbreekt? Moet niet aan de echtheid van dit document ernstig getwijfeld worden? Zo neen, waarom niet?


5

Bent u bereid genoemde verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Senegal op echtheid te onderzoeken? Wat zijn de gevolgen voor de identiteitsvaststelling van de heer Ba indien vast komt te staan dat dit document onecht is?

Trouw, vrijdag 23 juni jl. 'uitzetting Ba wordt prestigezaak'.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie