Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen GroenLinks aan VWS over thuisbevallingen

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen28.006 vragenformulier 28 juni 2000

Gemaakt: 28-6-2000 tijd: 14:32

Vragen van het lid Hermann (GroenLinks) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over thuisbevallingen. (Ingezonden
28 juni 2000)


1

Hebt u kennisgenomen van de berichten «Doorstart vroedvrouwen definitief van de baan» 1) en «Hoe de ruggenprik de thuisbevalling verdrijft»? 2)


2

Is het u bekend dat de enige nog in Purmerend werkzame verloskundige praktijk nu definitief sluit, omat de nieuw aangetrokken verloskundige de materiële en immateriële werkdruk als te zwaar ervaart?


3

Hoe beoordeelt u het feit dat de belangrijkste zorgverzekeraar in Purmerend zich afwachtend heeft opgesteld bij het stijgende tekort aan verloskundige capaciteit, en de dreigende sluiting van de beide praktijken?


4

Hoe beoordeelt u het feit dat de gemeente Purmerend in de uitbreidingswijk Weidevenne zich wel heeft ingezet voor de vestiging van huisartsen, fysiotherapeuten en tandartsen, en niet voor die van verloskundigen?


5

Hoe beoordeelt u het feit dat de nieuw benoemde hoogleraar gynaecologie aan de Rijksuniversiteit Maastricht kennelijk de thuisbevalling als obsoleet beschouwt? Is niet juist de intensieve geprotocolleerde samenwerking tussen de verloskundige disciplines - voor de zwangeren met laag risico die thuis kunnen bevallen en degenen die gespecialiseerde zorg behoeven - een belangrijke reden voor de gunstige posities van de Nederlandse verloskunde?


6

Bent u bereid in dit verband nadrukkelijk aandacht te geven aan het belang van de kleine perifere ziekenhuizen voor de verloskundige zorg (motie-Hermann bij Zorgnota 2000, Vergaderjaar 1999-2000, 26 801, nr.
17)?

Noord Hollands Dagblad, editie Purmerend, 19 juni jl

Trouw, 23 juni jl.

Toelichting:

Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen terzake van het lid Hermann, ingezonden 19 juni 2000.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie