Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Miljoenste Ford Focus geproduceerd in Europa

Datum nieuwsfeit: 28-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Miljoenste Ford Focus geproduceerd in Europa wereldwijd succes in verkoopranglijst.

(28 juni 2000)

De miljoenste Europese Ford Focus is in Saarbuis van de productielijn gekomen. Het is de eerste Ford in Europa die deze mijlpaal binnen twee jaar bereikt.

Het feestelijke model, een vijfdeurs 1.8 L Polar Silver Ford Focus, is geschonken aan een liefdadigheidsinstelling voor kinderen met kanker, in de Duitse regio Hamburg/Saar.

"Een historische moment voor Ford", vertelt Rolf Zimmermann, Vice President European Manufacturing. "Nooit eerder hebben we in Europa in zo'n korte tijd een miljoen autos geproduceerd. Deze mijlpaal toont opnieuw de kracht van ons product en de hoge kwaliteit van onze Ford-fabrieken."

De Ford Focus wordt geproduceerd in twee fabrieken in Europa: Saarbuis-Duitsland en Valencia-Spanje. Productie vindt ook plaats in Michigan, V.S.

Volgens verkoopcijfers van personenautos in het eerste kwartaal is de Ford Focus de meest populaire auto in de wereld. Gebaseerd op beschikbare cijfers over de eerste drie maanden van 2000 is de Ford Focus wereldwijd de eerste keuze van consumenten. Ford heeft wereldwijd in de eerste drie maanden 228.380 Focus-modellen verkocht.

"Met de Ford Focus zijn we er in geslaagd om te voldoen aan de vraag van de consument om een auto te maken met stijl en fantastische rijkwaliteiten. Het new-edge ontwerp en het fun to drive karakter van de Ford Focus beantwoordt de vraag van de consument op een unieke wijze", aldus Zimmerman.

De Ford Focus is verkrijgbaar als drie-, vier- en vijfdeurs en als wagon. Het motorengamma bestaat uit vier 16-kleppen benzinekrachtbronnen met maximum vermogens van 75 tot 130 pk en de elektronisch gestuurde Endura DI turbodiesel.

Het succes van de Ford Focus wordt bevestigd door bijna vijftig prijzen die aan de Focus zijn toegekend. Onder meer de Europese Auto van het Jaar 1999, de Noord-Amerikaanse Auto van het Jaar 2000, de prestigieuze Gouden Stuurwiel in Duitsland en de titel Millennium Product van de British Design Council.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie