Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkconferentie 'Huisvesting voor publieksgerichte gemeente'

DHV Persbericht

Werkconferentie "Huisvesting voor de publieksgerichte gemeente"

op 28 juni 2000 te Amersfoort.

Gemeenten zien zich geplaatst voor een aantal, elkaar versterkende ontwikkelingen. De burger wordt steeds mondiger en verwacht steeds meer service en informatie. De vraag daarna groeit, ook buiten traditionele openingstijden, waarbij vragen ook nog eens complexer en minder voorspelbaar worden. Dit dwingt de lokale overheid zich te heroriënteren over functie en vorm van dienstverlening. ICT-ontwikkelingen en de nieuwe mogelijkheden voor interactie en dienstverlening stimuleren die heroriëntatie nog eens. Al die ontwikkelingen hebben ook consequenties voor de huisvesting: aard, omvang en locatie. In antwoord op de ontwikkelingen ontstaan nieuwe concepten voor de publieksfunctie(s) en -daarmee in samenhang- voor de werkomgeving van de gemeentelijke organisatie (kantoorinnovatie); kortom nieuwe huisvestingsconcepten.

Uitwisseling ervaringen en ideeën

Een aantal gemeenten is deze actuele uitdagingen al aangegaan, andere gemeenten zoeken nog naar mogelijkheden de nieuwe ontwikkelingen vorm te geven. Weer andere gemeenten zijn nog volop bezig met gemeentelijk herindeling of reorganisaties, maar willen zich wel vast voorbereiden op de huisvestelijke "vertaling". Bij veel gemeenten is er behoefte om met collega's ervaringen en ideeën uit te wisselen, praktijk en visie te toetsen.

Voor DHV genoeg reden om, samen met de VNG en het programmabureau OL 2000 op 28 juni 2000 een werkconferentie te organiseren over dit onderwerp. Deskundigen uit de praktijk van bestuurskunde, huisvestingsbeleid, "office"-concepten en kantoorinnovatie, informatisering en gemeentelijke organisatie delen graag hun recente praktijkervaring en verkennen met u de toekomstige mogelijkheden. Thema's worden vanuit diverse invalshoeken belicht en in verschillende werkvormen behandeld.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie