Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KUN-promotie: Stressmetingen bij vissen

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in juni plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KUN, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.


29-06-2000 Stressmetingen bij vissen

15:30 uur Dhr. D.T. Nolan
Promotie op het gebied van de Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Titel proefschrift: Skin Responses of Fish to Stressors Promotor: Dhr. prof. dr. S.E. Wendelaar Bonga
Handelseditie: geen
Woonplaats: Nijmegen
De auteur heeft veranderingen bestudeerd in de huid van vissen als gevolg van blootstelling aan stressoren. Dit zijn prikkels uit de omgeving die het fysiologisch evenwicht van dieren verstoren of dreigen te verstoren en waarop deze reageren met een stress-respons. Stress-respons is het geheel van reacties bedoeld om de nadelige gevolgen van stressoren te verminderen en zo mogelijk te herstellen of ervoor te compenseren. In dit proefschrift zijn de resultaten vermeld van een onderzoek naar een giftige stressor (blootstelling van vissen aan Rijnwater) en niet-giftige stressoren (blootstelling van vissen aan een plotselinge temperatuurverhoging van het Rijnwater en aan parasieten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie