Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Light of creation' in provinciehuis Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


26-06-2000

'Light of creation' in het provinciehuis

De tentoonstelling Light of creation bestaat uit 29 kunstwerken die gemaakt zijn door Joodse en Arabische kinderen uit Jeruzalem. De komende zeven weken is deze tentoonstelling te zien in het provinciehuis in Den Haag. Voorzitter van de Jerusalem Foundation Nederland en oud-burgemeester van Leiden, mr. C.H. Goekoop, opent de tentoonstelling op donderdag 29 juni om
16.15 uur.

De tentoonstelling is het initiatief van The Jerusalem Foundation, die geld bijeen brengt voor de financiering van Joods/Arabische projecten in Jeruzalem. Vorig jaar werd wereldwijd een bedrag van 32 miljoen dollar ingezameld.

Het Djanology Visual Arts Centre in Jeruzalem organiseert sinds vijftien jaar creatieve workshops voor Joodse en Arabische kinderen. De Joodse kinderen spreken geen Arabisch en de Arabische kinderen spreken geen Hebreeuws. Er zijn tolken aanwezig, want de gezamenlijke artistieke expressie staat centraal. Wekelijks vinden zon zestig kinderen uit Jeruzalem en het nabijgelegen Arabische dorp Belt Safada de weg naar het kunstcentrum. Een groot aantal van hen gaat ook mee op de creatieve kampeervakanties die jaarlijks worden georganiseerd.

Wij geloven dat het samen creatief bezig zijn, de twee bevolkingsgroepen die naast elkaar in Jeruzalem leven, dichter bij elkaar brengt en dat we zo een brug slaan voor een constructieve dialoog, aldus Tamar Fagel, directeur van het centrum. Light of creation ging vorig jaar april in Jeruzalem in première en reist sindsdien de wereld rond. De tentoonstelling bestaat onder meer uit tekeningen, schilderijen, collages, boetseerwerk en fotografie.

Light of creation is tot en met 18 augustus op werkdagen te bezichtigen in het provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie