Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-06-2000 Politieberichten van 28/6 (13.00 uur) t/m 29/6 (07.00 uur)

Deinum: rood licht controle
Gistermorgen tussen 07.30 en 08.15 uur is een roodlicht-controle gehouden op de kruising Westergoawei met de Hendrik Algrawei te Deinum. Een bestuurder is bekeurd voor het rijden door rood licht.
Drachten: mishandeling
Terwijl gistermiddag een 16-jarige inwoner over de Kaden fietste, ging een jongen op het fietspad staan om hem te laten stoppen. De zestienjarige fietste echter door. Even later kwam de jongen die de 16-jarige wilde laten stoppen, naast hem fietsen. Ter hoogte van de Lauwers kreeg de zestienjarige fietser door de eerste en een andere jongen een klap in zijn gezicht, waardoor een gezwollen lip ontstond. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drachten: inbraak auto
Gistermiddag tussen 15.10 en 16.15 uur is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Oude Slingeweg. De autoradio en cd-speler werden ontvreemd. Een 34-jarige inwoonster van Drachten heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Gisteren omstreeks 16.40 reed een 41-jarige automobilist uit Sint Annaparochie vanuit de richting Harlingen in de richting Leeuwarden over de A31. Voor de kruising met de Slauerhoffweg reed de auto over de linkerrijstrook voor het doorgaande verkeer. Een 47-jarige vrouwelijke fietser uit Marssum kwam uit Slauerhoffweg. Volgens getuigen reed zij voor een auto langs die op de rechterrijstrook reed voor het doorgaand verkeer Zij werd daarna geschept door de auto die bestuurd werd door de inwoner van Sint Annaparochie. De vrouw uit Marssum werd een aantal meters door de lucht geslingerd. Ze is met een gebroken schouder en een dubbele beenbreuk per ambulance overgebracht naar het MCL-Zuid te Leeuwarden.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen woensdagochtend en woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Dennenstraat. Na het forceren van een raam werd een geluidsinstallatie ontvreemd. Een 22-jarige inwoonster van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Haulerwijk: inbraak schuur
Gisterochtend tussen 07.20 en 11.00 uur is ingebroken in een schuur bij een woning aan de Slotemaker de Bruineweg. Ontvreemd is een flinke hoeveelheid gereedschap onder andere een heteluchtkachel, een boormachine en een mobiel powerstation. De 29-jarige eigenaar uit Haulerwijk heeft aangifte gedaan.

Joure: motorrijder gewond
Gisteravond om 20.25 reed een 26-jarige motorrijder uit Sneek over het verkeersplein van Joure richting Heerenveen. Volgens hem schrok hij van een auto die rechts naast hem reed. Hij is hierdoor uitgeweken naar links. Hierdoor miste hij de afslag Heerenveen. Hij reed hierbij tegen de verhoging op en kwam ten val. De motorrijder is met letsel aan de arm overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.
Augustinusga: bekeuringen uitgedeeld
Gisteren tussen 17.00 en 18.15 uur is toezicht gehouden op het wegvak Uterwei Koartwald. Er zijn 16 bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders die de geslotenverklaring negeerden.

Heerenveen: snorfietser onder invloed
Gisteravond reed een 19-jarige inwoner van Heerenveen met zijn snorfiets over de Koornbeursweg. Hij werd aangehouden omdat hij bij het naderen van de politie pardoes stopte. Hij bleek te hebben gedronken. Hij blies 330 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur uitgereikt.

Gorredijk: dodelijk aanrijding
Gisteravond omstreeks 22.30 uur reed een 59-jarige automobiliste uit Hoornsterzwaag vanuit de richting Gorredijk over de Nijewei in de richting Jubbega. Op de kruising met de Tjoele wilde ze linksaf slaan. Terwijl ze dit deed kwam vanuit tegengestelde richting een bromfiets met twee personen. Deze kwam in botsing met de auto op de linkerweghelft. Ten gevolge van de aanrijding is de 17-jarige Theo Cornelis Terpstra uit Gorredijk overleden. Zijn 13-jarige broer, die achterop de brommer zat, is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Het Bureau Ongevalsanalyse van de politie Friesland heeft de zaak in onderzoek.

Drachten: gewapende overval
Woensdag omstreeks 21.30 uur deed er zich een gewapende overval voor in een horecagelegenheid aan het Van Knobelsdorffplein. Tijdens het afsluiten van het pand drong de verdachte binnen. Hij had in zijn hand een op een mes gelijkend voorwerp en bedreigde de medewerkster, en vertelde haar dat ze geld moest afstaan. Hierop gaf de medewerkster, een 45-jarige vrouw uit Drachten, het gevraagde aan de overvaller. De dader is daarop op een paars/blauwe ATB weggevlucht richting centrum. Het betreft hier een damesmodel. Signalement dader: een ongeveer 20-jarige man, bleek smal gezicht, slank postuur, zwarte spijkerbroek, zwart leren jasje, zwart T-shirt, donkerblond haar, die ten tijde van de overval een petje droeg. De politie vraagt getuigen die de verdachte hebben gesignaleerd of weten waar deze zich ophoudt te melden (bureau Drachten 058-8807000).

Drachten: inbraak auto
Tussen woensdag 18.00 en 19.00 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Overstesingel. Uit de auto werd fotoapparatuur weggenomen. Men kwam binnen door de ruit van het linkerportier in te slaan. Een 46-jarige man uit Boelenslaan heeft aangifte gedaan.
Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie