Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ben en Deutsche Telekom samen op Nederlandse mobiele markt

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

29 juni 2000

Ben en Deutsche Telekom bundelen krachten op de
Nederlandse mobiele markt

Ben, de Nederlandse mobiele operator, en T-Mobile International AG, een dochteronderneming van Deutsche Telekom, het grootste telecombedrijf van Europa, hebben een Memorandum of Understanding ondertekend om een gezamenlijk bod te doen voor een UMTS-licentie in Nederland, via een Nederlandse onderneming "3G Blue". "3G Blue" zal aan dit grensoverschrijdende Europese consortium gestalte geven. Het voornemen is dat Ben 50% + 1 van de aandelen van deze onderneming in handen krijgt en Deutsche Telekom 50% - 1 aandeel. Belgacom (70,6%) en Tele Danmark (29,4%) zijn de aandeelhouders van Ben.

Met "3G Blue" geloven Ben, Belgacom, Tele Danmark en Deutsche Telekom dat ze zich in de beste positie bevinden om een van de UMTS-licenties, die door de Nederlandse regering zullen geveild worden, in de wacht te slepen. "3G Blue" zal operationeel worden, onder de merknaam Ben, indien en wanneer er een van deze licenties wordt toegekend.

Prints


- Ben is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in de levering van producten en diensten op het gebied van draadloze communicatie voor zowel zakelijk als privé-gebruik. Ben telt meer dan 800 personeelsleden en kent een snelle groei. Volgens Ben staat in een draadloze toekomst persoonlijke communicatie centraal. Ben spitst zijn aanbod van mobiele communicatiediensten dan ook volledig toe op de individuele gebruiker. Vrijheid in keuze en kosten, eenvoud, toegankelijkheid en een hoogwaardig netwerk staan daarbij voorop. Sedert de oprichting van Ben in februari 1999 hebben bijna een half miljoen mensen gekozen voor Ben. Bezoek Ben op www.Ben.nl.


- Belgacom (www.belgacom.be) is de voornaamste leverancier van telecommunicatie-oplossingen op de Belgische markt. Het bedrijf is in handen van de Belgische staat (50% plus één aandeel) en ADSB Telecommunciations (50% min één aandeel), een internationaal consortium dat bestaat uit SBC, Singapore Telecom, TeleDanmark en een groep investeerders uit de financiële sector.
De Belgacom Groep biedt vooral diensten aan op het gebied van lokale, interzonale en internationale telefonie (spraak en data), mobiele telefonie, satellietcommunicatie, huurlijnen en eindapparatuur. Belgacom is ook zeer actief op het gebied van data en multimedia via haar divisie Data Network Applications en Belgacom Multimedia Ventures (BMV). Haar belangrijkste filialen zijn Belgacom Mobile(dat nu meer dan 2,5 Mln klanten telt), Belgacom Skynet, Belgacom Alert Services Holding, Ben (Nederland), Belgacom France en Tritone.
In 1999 bedroeg de omzet van de Groep Belgacom 185,8 miljard BEF (4,6 miljard EUR), wat in vergelijking met het voorgaande jaar een stijging met 9,7% inhield. De nettowinst liep tot 17,6 miljard BEF (435 miljoen EUR).

- Tele Danmark is de voornaamste leverancier van telecomdiensten in Denemarken, en heeft belangrijke participaties in een aantal telecombedrijven in Noord- en Midden-Europa. Tele Danmark heeft 18 activiteiten in 12 landen. In Denemarken is het bedrijf actief in de sectoren van de vaste en mobiele telefonie, dataverkeer, Internet, huurlijnen, kabeltelevisie en telefoongidsen. Tele Danmark werd in 1994 geprivatiseerd en vandaag heeft SBC Communications 42% van de aandelen, die voor het overige in handen zijn van individuele en institutionele aandeelhouders overal ter wereld.
De netto-inkomsten van Tele Danmark bedroegen 38,206 miljard DKK in
1999, een groei met 14%. De winst per aandeel voor eenmalige posten bedroeg
16,23 DKK, of een toename met 19,2%.


- Deutsche Telekom : Deutsche Telekom is met 35,5 miljard EUR aan inkomsten in 1999 het grootste telecombedrijf van Europa en het derde grootste ter wereld. Deutsche Telekom bracht meer dan 14 miljoen ISDN-kanalen op de markt, waardoor het bedrijf de wereldleider is inzake ISDN. Met 5,5 miljoen T-Online-klanten is het bedrijf de grootste internet provider van Europa. Deutsche Telekom telt meer dan 48 miljoen werkende telefoonlijnen en biedt een volledig gamma producten en diensten aan. Deutsche Telekom bedient ook ongeveer 21miljoen mobiele telefonieklanten in heel Europa (met inbegrip van meederheids- en minderheidsparticipaties). Met haar meerderheidsaandeel in de informatietechnologiegroep Debis Systemhaus (na goedkeuring door het kartel), zal Deutsche Telekom binnen Europa de tweede grootste aanbieder worden van informatietechnologie voor multinationals overal ter wereld. Bezoek de site van Deutsche Telekom op www.telekom.de/international.

******

Voor meer informatie :


- Ben : Henny van der Heiden, directeur In- en Externe Betrekkingen
Tel. +31 (0)70 305 5000 of GSM +31 6 240 95

376 of
fax +31 (0)70 3055 140 - e-mail :
(henny.vd.heiden@ben.nl)


- Belgacom : Piet Van Speybroeck, Press Relations Director,
Tel. 32 2 202 82 50 of GSM +32 477/68 47 12
of
fax +32 2 203 55 35 - e-mail :
(piet.van.speybroeck@belgacom.be)


- Tele Danmark : Mikael Bonde Nielsen,
Tel. +45 33 43 73 03, fax +45 33 43 73 19,
mail : (mbn@tdk.dk)

Deutsche Telekom : Bill McAndrews - International Corporate Communications
Tel. 0049 228 181 94160 - fax 0049 228 181

94311
e-mail : (bill.mcandrews@telekom.de)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie