Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gespecialiseerde heftruckmonteurs ontvangen certificaat

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuwegein, 28 juni 2000

Gespecialiseerde heftruckmonteurs nemen certificaat in ontvangst

Tot voor kort was het alleen mogelijk het monteursvak voor mobiele interne transportmiddelen in de praktijk te leren. De leerling was voor zijn kennis en kunde afhankelijk van een ervaren monteur. Er was dus sprake van een transportmiddelenbranche zorgen er echter voor dat het bedrijven aan tijd en mankracht ontbreekt mensen voor het monteursvak op te leiden. Met de komst van de opleiding Monteur Mobiel Intern Transport heeft de Verenigde Bedrijven Intern Transport (VeBIT) gehoor gegeven aan de roep van haar leden leerlingen via secundair beroepsonderwijs het monteursvak eigen te laten maken.

Vanmiddag nam de eerste groep, bestaande uit 17 personen, het certificaat voor gespecialiseerd heftruckmonteur in ontvangst uit handen van Metaalunie-voorzitter Bertha Hovers.

Op initiatief van VeBIT en in samenwerking met de SOM Opleidingen Metaal, het ROC Aventus in Apeldoorn en het Zadkine College in Rotterdam is de tweejarige opleiding Monteur Mobiel Intern Transport (MMIT) in 1998 van start gegaan. Jonge mensen met technische kwaliteiten kunnen via de genoemde regionale opleidingscentra tot gespecialiseerd heftruckmonteur worden opgeleid. Leden van VeBIT zijn nauw bij de ontwikkeling van de opleiding betrokken geweest. Zij reikten materiaal aan voor het samenstellen van lesstof en het ontwikkelen van examens. Door deze bijdragen, die in de opleiding zijn verwerkt, wordt een optimale afstemming op de praktijk gegarandeerd.

In de opleiding komen alle technische aspecten aan de orde waarbij speciale aandacht wordt besteed aan elektrotechniek en brandstofsystemen. Daarnaast spelen metaal bewerken en veilig werken eveneens een belangrijke rol.

Leerlingen kunnen het MMIT op twee manieren verwerven. Door vier dagen bij een heftruckbedrijf te werken en één dag per week naar school te gaan of door vijf dagen per week naar school te gaan en door middel van stageperiodes praktijkervaring op te doen. Beide vormen hebben een duur van twee jaar. Na het behalen van het diploma kan de opleiding op een hoger niveau worden voortgezet.

VeBIT is een branchevereniging van de Metaalunie waarin ca. 150 bedrijven zijn verenigd die zich bezighouden met de verkoop, verhuur en reparatie van mobiel intern transportmaterieel en/of onderdelen daarvan. VeBIT stelt zich onder andere ten doel de veiligheid en kwaliteit in de branche te verhogen, ondermeer door het uitvoeren van veiligheidskeuringen en het bevorderen van het opleidingsniveau.


____

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie