Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Projectvoorstel 'Aanpak diefstal fietsen' te Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Persberichten
|
Projectvoorstel voertuigcriminaliteit 'aanpak diefstal fietsen'
Projectvoorstel voertuigcriminaliteit 'aanpak diefstal fietsen'

Het college van B&W heeft kennis genomen van het projectvoorstel Voertuigcriminaliteit 'Aanpak diefstal fietsen' en heeft de bestuursdienst opdracht gegeven om het voorstel verder uit te werken met de Politie, het Openbaar Ministerie, de branche en (zelf)organisaties.

Naar aanleiding van de notitie en schriftelijke vragen over fietsdiefstal van het raadslid mevr. G. van Oudenallen (Mokum Mobiel '99) in de vergadering van de Raadscommissie Algemene Zaken van 24 augustus 1999 en het preadvies daarop in de raadsvergadering van 16 november 1999 is afgesproken een plan van aanpak te ontwikkelen. Het plan is besproken in het driehoeksoverleg en is in samenwerking met de dienst IVV tot stand gekomen. In 1999 was het totaal aantal aangiften van fietsdiefstal in de regio Amsterdam-Amstelland 9051. Het totaal aantal personen dat werd aangehouden voor diefstal bedroeg in dat jaar 454. Een van de belangrijkste negatieve effecten ervan is de vervaging van normen. In januari jl. is bij de regiopolitie een coördinator vervoerscriminaliteit aangesteld die o.a. als opdracht had een plan van aanpak te ontwikkelen.

De doelstellingen van het plan zijn het tegengaan van verloedering en overlast, veroorzaakt door geparkeerde fietsen en fietswrakken op en langs de openbare weg en het terugdringen van het aantal fietsdiefstallen en bestrijding van heling van fietsen. Hiertoe wordt een breed pakket van maatregelen genomen, waarbij elk cluster een aandeel moet leveren. Als de raadscommissie na behandeling op 4 juli met het projectplan instemt, wordt een startconferentie georganiseerd waarbij de deelnemende partijen aanwezig zijn.

Cynthia Hendriks 5522252

^


-

© gemeente Amsterdam - 29-06-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie