Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wageningen zet biologische landbouw nadrukkelijk op agenda

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

Persbericht

29-06-00, nr. 054

Wageningen zet biologische landbouw nadrukkelijk op de agenda

De Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit en Researchcentrum heeft dr.ir. Jacques Meijs benoemd tot coördinator biologische landbouw. Meijs is nu adjunct-directeur van het Praktijkonderzoek Rundvee, Schapen en Paarden (PR) in Lelystad. In de nieuwe functie wordt Meijs de trekker van het innovatiecentrum Biologische Landbouw van Wageningen UR, waarin relevante en nieuwe activiteiten van de universiteit, onderzoekinstituten en het praktijkonderzoek worden gebundeld. Wageningen UR wil binnen zeer afzienbare termijn tien procent van het vrij in te zetten onderzoeksbudget besteden aan biologische landbouw. De recente benoeming van twee hoogleraren op het gebied van de biologische landbouw, prof.dr.ir. Ariena van Bruggen (biologische bedrijfssystemen) en prof.dr.ir. Akke van der Zijpp (dierlijke productiesystemen), illustreert de Wageningse aandacht voor deze sector. Op dit moment worden belanghebbenden op het gebied van de biologische landbouw geconsulteerd over het plan van aanpak van Wageningen UR. Dit plan zal naar verwachting in september worden gepresenteerd. Tevens wordt een marktonderzoek uitgevoerd of de opstart van een nieuwe opleiding biologische landbouw aan Wageningen Universiteit haalbaar is.

Dr.ir. J.A.C. Meijs (47), geboren te Raamsdonk en woonachtig in Nunspeet, studeerde zoötechniek in Wageningen, alwaar hij in 1975 afstudeerde. Van 1975 tot 1985 was hij als onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Veevoedingskundigonderzoek (IVVO, opgegaan in het huidige ID-Lelystad). In 1981 promoveerde hij in Wageningen op het proefschrift Herbage intake by grazing dairy cows. Van 1986 tot 1991 was hij wetenschappelijk onderzoeker en voorlichter bij het CLO-instituut voor de veevoeding De Schothorst in Lelystad. Sinds 1991 is hij adjunct-directeur van het Praktijkonderzoek Rundvee, Schapen en Paarden (PR), eveneens gevestigd in Lelystad.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie