Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

3Com neemt belang in Parthus Technologies

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

3Com neemt belang in Parthus Technologies

Investering in ontwikkeling van nieuwe standaarden voor draadloze LANs en PANs en mobiele Internettoegang

Maarssen / Brussel, 29 juni 2000 - 3Com heeft een belang genomen in Parthus Technologies plc, een ontwikkelaar van intellectueel eigendom (Intellectual Property) voor platforms ten behoeve van mobiel Internetverkeer. Als onderdeel van de investerings-overeenkomst zal Parthus technologieën ontwikkelen voor nieuwe draadloze standaarden.

Naast haar activiteiten als toonaangevend leverancier van netwerkproducten richt 3Com zich op de ontwikkeling van oplossingen voor vijf technologische groeigebieden: draadloze netwerkcommunicatie, breedbandtoegang, consumenten-netwerken, LAN-telefonie en spraakverkeer via Internet. Als onderdeel van haar beleidsstrategie investeert 3Com regelmatig in veelbelovende bedrijven in deze sterk groeiende sectoren. Parthus is bijvoorbeeld leverancier van Intellectual Property-oplossingen ofwel IPr-oplossingen ten behoeve van platforms voor nieuwe-generatie draadloze standaarden als 3G/W-CDMA (breedband Internettoegang via draadloze apparatuur) en Bluetooth, waarmee draadloze PAN-omgevingen worden gecreëerd door allerlei elektronische apparaten draadloos met elkaar te laten communiceren.

Dankzij deze investering in Parthus krijgt 3Com toegang tot een groot aantal IPr-platforms die kunnen worden benut bij de ontwikkeling van nieuwe-generatie draadloze producten voor de zakelijke en consumentenmarkt. Parthus krijgt via deze overeenkomst niet alleen toegang tot de nieuwe-generatie netwerktechnologieën maar ook tot de uitgebreide klantenkring van 3Com.

Over Parthus Technologies plc
Parthus Technologies (voorheen SSL) is in 1993 in Dublin opgericht. Het bedrijf telt 300 specialisten die werken aan de ontwikkeling van platforms voor intellectueel eigendom (IPr) ten behoeve van Commerce-ondersteunende apparatuur en applicaties als Bluetooth, MP3 Internet audio, GPS, slimme telefoons en 3G cellulair. Bezoek Parthus op www.parthus.com.
Over 3Com
Met meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd biedt 3Com meer mensen en organisaties toegang tot informatie en elkaar dan enige andere netwerkleverancier, op ongeëvenaard eenvoudige en betrouwbare wijze. De innovatieve, webgebaseerde oplossingen van 3Com voorzien in de netwerkbehoeften van een brede groep gebruikers, waaronder consumenten, kleine en middelgrote bedrijven, kleine en middelgrote vestigingen van grote ondernemingen en aanbieders van netwerkdiensten. 3Com onderhoudt websites op www.3com.nl en www.3com.be.

Perscontact
Hinke de Koning Communicatie
Telefoon: +31 (0)187 470 233
E-mail: (pers@dekoningcom.nl)

Hinke de Koning Communicatie
Postbus 210

3240 AE Middelharnis
Tel. +31 (0) 187 470233
Fax. +31 (0) 187 470230
www.dekoningcom.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie