Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tips Dierenbescherming over huisdieren in vakantieperiode

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Utrecht, 29 juni 2000

VAKANTIE NIET VOOR ELK HUISDIER EEN PLEZIER

De zomervakantie is voor veel huisdieren géén fijne tijd. De meldingen van gedumpte dieren druppelen alweer binnen bij de Dierenbescherming in Utrecht: twee volwassen katten in een kooi in park de Gagel, twee kittens in een doos in Overvecht, één konijn bij kinderboerderij Lunetten, negen schildpadden die uit grachten, sloten en vijvers zijn gehaald, negen ontsnapte kooivogels en twee fretten die bij de gemeentereiniging waren gezet. En dat is nog maar de oogst van één week. Alleen al in Utrecht zijn elke zomer honderden dieren de klos: hun eigenaren zetten hen zonder pardon op straat.

Veel mensen weten zich blijkbaar met hun huisdier geen raad als zij op vakantie gaan en staan als zij een huisdier aanschaffen niet goed stil bij de consequenties. Daarom heeft de Dierenbescherming een aantal tips en aandachtspunten voor iedereen met een huisdier, en voor wie erover denkt een huisdier aan te schaffen.
Al bij aanschaf van een huisdier dient men goed na te denken over de consequenties: tijd, kosten, verzorging en wat te doen als men als diereigenaar niet thuis is. Mensen met een huisdier hebben de verantwoordelijkheid om als zij op vakantie gaan tijdig naar een goede opvangmogelijkheid voor hun dier te zoeken. Dit kan men het beste eerst bij familie, buren, vrienden of kennissen proberen. Lukt dit niet, dan zijn er voor bijna alle huisdieren asielen, pensions en oppascentrales die tijdens vakanties tegen een geringe vergoeding de huisdieren een goede verzorging aanbieden. Ook zijn er vrijwilligers van de Dierenbescherming die hulp kunnen bieden bij de opvang van konijnen en knaagdieren.
De Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken heeft alle informatie over aanschaf van huisdieren en het onderbrengen of meenemen van huisdieren tijdens de vakantie bondig op papier gezet, evenals adressen en telefoonnummers van vakantie-opvangadressen voor huisdieren. Deze informatie is op aanvraag verkrijgbaar bij de Dierenbescherming, tel.: 030- 246 88 66 en in te zien op internet:
htttp://utopia.knoware.nl/users/db-utr/Noot voor de pers: (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie