Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam vraagt geld voor algemeen maatschappelijk werk

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Rotterdam vraagt geld voor algemeen maatschappelijk werk

De gemeente Rotterdam heeft besloten bij de minister van VWS een aanvraag in te dienen in het kader van de tijdelijke stimuleringsregeling algemeen maatschappelijk werk (AMW). De gemeente Rotterdam kan volgens deze regeling aanspraak maken op circa 3,5 miljoen gulden voor de periode van 2000 t/m 2003, onder voorwaarde dat de gemeente zelf een gelijk bedrag in de uitvoering van algemeen maatschappelijk werk investeert.
Toekenning van deze bijdrage houdt in dat de capaciteit aan uitvoerend maatschappelijk werk in de komende vier jaar met ruim 13 fulltime formatieplaatsen kan worden uitgebreid. Deze uitbreiding kan een aanzienlijke afname van de wachttijden voor algemeen maatschappelijk werk betekenen.
De capaciteit van de hulpverlening bij het AMW is tot nu toe in veel gemeenten onvoldoende. Zo beschikt Rotterdam gemiddeld over één maatschappelijk werker per 9500 inwoners. De minister van VWS wil toe naar een verhouding van één maatschappelijk werker per 6000 inwoners.
De verantwoordelijkheid voor het AMW ressorteert in Rotterdam onder de deelgemeenten, die inmiddels te kennen hebben gegeven dat zij zich gezamenlijk garant stellen voor de gemeentelijk bijdrage. De rijksbijdrage zal vanaf 2004 via het gemeentefonds worden gecontinueerd. Met de deelgemeente is overeengekomen die middelen geoormerkt over te hevelen naar het deelgemeentefonds.

Het algemeen maatschappelijk werk behoort met de huisartsen en de eerstelijnspsychologen tot de kerndisciplines van de eerstelijns geestelijke gezondheidszorg. Deze disciplines moeten met elkaar het merendeel van de vragen om hulp bij psychische problemen opvangen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie