Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiemarkt over toekomst wijkcentrum De Clomp Zeist

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zeist

Tussenstand van een vooronderzoek naar mogelijkheden

Informatiemarkt over toekomst wijkcentrum De Clomp

Op donderdag 29 juni vindt van 15.30 uur tot 19.30 uur in kerkelijk centrum Zeist-west een informatiemarkt plaats over de mogelijkheden bij eventuele totale vernieuwing van wijkcentrum De Clomp.

Huidige situatie
Wijkcentrum De Clomp is in de afgelopen periode vanuit een ruimtelijke, economische en sociale invalshoek onder het vergrootglas gelegd. Daaruit zijn sterke, maar ook veel zwakke kanten naar voren gekomen: het wijkcentrum heeft een rommelige opbouw, de scholen en het kinderdagverblijf liggen op willekeurige plekken, het winkelcentrum ligt verscholen en naar binnen gericht, de toegankelijkheid voor verkeer is niet optimaal en het wijkcentrum wordt gekenmerkt door grote parkeerterreinen.
Om de beschreven dilemma's tot een oplossing te brengen, verkent de gemeente Zeist de mogelijkheden om wijkcentrum De Clomp op o.a. de bovengenoemde punten te verbeteren in samenhang met vernieuwing van de scholen in dit gebied.

Fase: vooronderzoek
Uitvoerige samenspraak met direct belanghebbenden (scholen, kerkelijk centrum, winkeliers, etc.) en algemeen gangbare opvattingen over herstructurering hebben geleid tot een zogenaamde stedenbouwkundige verkenning. Deze verkenning moet worden beschouwd als slechts een tussenstand van het vooronderzoek naar mogelijke vernieuwingen in het wijkcentrum. Niets meer en niets minder. De verkenning bestaat uit een aantal schetsen van de huidige situatie en de mogelijk vernieuwde situatie van het wijkcentrum. Bij de nieuwe situatie wordt uitgegaan van een aantal belangrijke uitgangspunten:


* verhoging van de sociale veiligheid in het wijkcentrum;
* verbetering van de kwaliteit van het winkelcentrum;
* combinatie van winkels, woningbouw, scholen, etc.;
* opheffen van de naar binnen gekeerde opzet van het winkelcentrum;
* duidelijk herkenbare toegankelijkheid voor fietsers, voetgangers, auto's;

* aandacht voor structureel groen (behoud en versterking).
Informatiemarkt en peiling
Dergelijke keuzen over mogelijke innovaties hebben ingrijpende gevolgen voor het gehele gebied en vragen om een discussie met alle betrokkenen vanaf het begin van het proces. De gemeente wil alle geïnteresseerden dan ook uitnodigen voor de informatiemarkt om informatie uit te wisselen over deze tussenstand van het vooronderzoek. Door middel van herkenbare tekeningen en zonodig een toelichting, worden de aanwezigen volledig op de hoogte gebracht.
De informatiemarkt wordt gehouden op 29 juni a.s. van 15.30 - 19.30 uur in kerkelijk centrum Zeist-west, De Clomp 3301. Tijdens de informatiemarkt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen.

Tijdens de informatiemarkt wordt aan de aanwezigen gevraagd om een vragenformulier in te vullen. Door middel van deze peiling wil de gemeente inzicht krijgen in het belang dat de aanwezigen hechten aan de eerder genoemde mogelijke uitgangspunten. De peiling neemt slechts enkele minuten in beslag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie