Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking Prijs CNC-Mechanica 'Olivier Buhlmann'

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E.Jacqmainlaan 20, 1000 Brussel
tel. (02)790 93 06 - fax (02)790 95 06 - gsm: (0477)23 13 57 e-mail: (dries.vandermeersch@gemeenschapsonderwijs.be)
PERSBERICHT

Datum: 29 juni 2000
Fax bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Betreft: Levi Hostyn van KTA Gent wint Prijs CNC-Mechanica ‘Olivier Buhlmann'

Op donderdag 29 juni vormt het Sofitelhotel in Diegem het decor voor de proclamatie van de Prijs CNC-Mechanica ‘Olivier Buhlmann'.

Olivier Buhlmann, afgevaardigd beheerder van de gelijknamige nv, schenkt een bedrag weg van in totaal 180.000 frank, verdeeld over drie prijzen. Leerlingen uit de richtingen mechanica, elektromechanica, fijnmechanische technieken, en technische vormgeving van het Gemeenschapsonderwijs kwamen in aanmerking om mee te dingen naar de hoofdprijs.

Met deze prijs wil de heer Olivier Buhlmann jonge mensen uit het technisch secundair onderwijs met een belangstelling voor mechanica en elektromechanica stimuleren om hun toekomst op dit vlak uit te bouwen. Het bedrag van de prijs moet dan ook voor dit doel aangewend worden.

De opdracht voor deze wedstrijd bestond erin een werktuigbouwkundige studie, bestaande uit een theoretisch en praktisch gedeelte, uit te werken, waarbij nieuwe technologieën worden toegepast . Basis vormt de geïntegreerde proef, die alle laatstejaarsleerlingen van het technisch onderwijs als eindwerk moeten maken.

Na een interne selectie in de scholen werden elf kandidaten genomineerd om mee te dingen naar de hoofdprijs.

Uit de kwalitatief hoogstaande werken wees de jury Levi Hostyn van het KTA Gent als laureaat van de Prijs CNC- Mechanica ‘Olivier Buhlmann' 2000 aan. Het winnende project beschrijft een Pick-and-Place-robot. Dit is een robotarm die werkstukken kan opnemen en verplaatsen. De jury loofde de polyvalente aanpak en het zeer hoge technische niveau van de studie en wees verder nog op de multimediale aanpak bij de voorstelling van het project. Uit de handen van de heer Olivier Buhlmann ontvangt de laureaat 100.000 frank.

De tweede prijs (50.000 frank) wordt toegekend aan Ali Amsalkhir met een werk over een vrijdragend PLC-gestuurde garagepoort. Dit is een geheugengestuurde poort.

De derde prijs (30.000 frank) gaat naar Tommy Lefere met een werk dat een simulatie maakt van het opspannen, zagen en transporteren van werkstukken op een lopende band.

De overige deelnemers krijgen een aanmoedigingsprijs.

Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie