Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke Onderscheiding voor Gerben Zandstra uit Parrega

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wunseradiel

PERSBERICHTEN

Koninklijke Onderscheiding voor Gerben Zandstra uit Parrega

Witmarsum, 22 juni 2000

Donderdag 29 juni 2000 zal burgemeester Theunis Piersma van de gemeente Wûnseradiel een Koninklijke Onderscheiding uitreiken aan de heer Gerben Zandstra (geboren 26 mei 1931) uit Parrega. De uitreiking vindt plaats omstreeks 11.00 uur tijdens de dorpsreünie van Parrega die gehouden wordt in een grote feesttent. Aanleiding voor deze reünie is het feit dat het dit jaar 125 jaar geleden is dat het Christelijk Onderwijs in Parrega e.o opgericht is. Gerben Zandstra is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Zandstra heeft zich gedurende vele jaren verdienstelijk gemaakt binnen de plaatselijke gemeenschap van Parrega. Hij maakte in de periode 1969 - 1986 deel uit van het bestuur van de Oranjevereniging Parrega - Hieslum. De Oranjevereniging organiseert de jaarlijkse dodenherdenking en het dorpsfeest. Zandstra heeft zo zestien dorpsfeesten meegedraaid. Voorts schildert hij de decors voor de plaatselijke toneelvereniging. Hijbakt sinds tien jaar de oliebollen voor de jaarlijkse verkoop van de plaatselijke vrouwenvereniging en het muziekcorps. Voor het muziekcorps stelt hij tevens ruimte beschikbaar. Ook verricht hij tot op heden veel kerkelijk werk, In de periode 1982 - 2000 was hij kerkvoogd. Ook nu nog verzorgt hij de boekhouding van de kerkvoogdij (1993 - heden). Tenslotte is hij van 1994 - heden penningmeester van de peuterspeelzaal It Pjuttehonk.

Gerben Zandstra maakt sinds een aantal jaren deel uit van de Reüniecommissie Parrega 2000. Tijdens de reünie van aanstaande donderdag zullen vele voormalige inwoners van Parrega, waaronder familie van de heer Zandstra, aanwezig zijn. In de reüniecommissie treedt hij op als contactpersoon.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie