Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Topprogramma's op BBC One & BBC Two

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
juni 2000

Persbericht

Toppers op BBC One & BBC Two

Guns And Roses
Donderdag 29 juni om 21.30-22.00 uur op BBC One.
Al meer dan twintig jaar worden de Britse legerofficieren getraind op de Koninklijke Militaire Academie in Sandhurst. Jaarlijks melden meer dan
100 jongens en meisjes zich aan. Het aantal vrouwen is gering, maar groeit elk jaar. De nieuwe fascinerende BBC One serie Guns and Roses toont hoe de vrouwen van 11 Platoon worden getest, gedrild en gevormd tot militaire leiders tijdens de jaarlange training.
Kolonel Allan Mallinson en zijn team beslissen wie potentieel heeft om het tot officier te maken. Na de zware toelatingstesten onder hun leiding vallen er bijna vierhonderd kandidaten af. Onder de potentiële legerofficieren bevinden zich de 22-jarige Katie (dochter van een majoor) en de 22-jarige Lisa, die er al twee jaar als soldaat op heeft zitten maar nu de overgang hoopt te maken naar de officieren. Voordat de dames de orders mogen gaan uitdelen, zullen zij eerst de verbale verwerpingen van stafonderofficier Marie Marriner moeten ondergaan. Dit merkt ook de 19-jarige loodgieterdochter Kate, die zo niet vergeet wie er momenteel de baas is. De sporttest zal bepalen of Katie en Keesje - een 23-jarige studente Psychologie - mogen doorgaan naar de volgende trainingsfase. De officiersrekruten moeten namelijk in vijf weken worden klaargestoomd, terwijl de andere soldaten er veertien weken over doen.
Platoonbevelhebber kapitein Liz McKinney-Bennett en stafonderofficier Marriner: het is een korte hevige schok. Ze moeten zo snel mogelijk weten waaraan ze zijn begonnen. Ook voormalig investeringsadviseur Andrea realiseert zich dit snel, nu ze drie dagen per week van 8 tot 10 uur 's avonds haar schoenen aan het poetsen is.

BBC SPORT: Wimbledon 2000
Vanaf 26 juni dagelijks op BBC One en BBC Two.
Toppers op een geheel ander terrein worden geselecteerd op Wimbledon. BBC One en BBC Two doen variërend verslag van dit jaarlijkse toptennistoernooi dat zich op de grasvelden van Wimbledon afspeelt. Dit jaar start Wimbledon op 26 juni. Vanaf het 114de toernooi zorgt het 'gemengd dubbelspel' Sue Barker & John Inverdale ervoor dat u niets zult missen. Inverdale maakt hiermee na dertien jaar Wimbledon-verslaggeving voor BBC Radio zijn televisiedebuut.
De Britse hoop is dit jaar gevestigd op de tennissers Tim Henman en Greg Rusedski die wellicht na 64 jaar de kampioenschaptitel in eigen land weten te veroveren. Zij zullen allicht worden geïnspireerd door hun eigen achterban maar zullen zich toch door het wereldklasseveld, inclusief Pete Sampras, moeten slaan. Sampras wist het toernooi al zes keer op zijn naam te schrijven. Het commentaar is van John Barrett. Hij wordt gesteund door een geweldig team dat bestaat uit experts en voormalig topspelers, onder wie John McEnroe en Jana Novotna.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie