Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reconstructie kruising Lichtenberg in Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


s 21 juni 2000

Reconstructie kruising Lichtenberg: werk van start

Na maanden van voorbereiding start maandag 29 juni het werk aan de reconstructie van de kruising Lichtenberg en herinrichting van een deel van de Utrechtseweg. In een periode van vier weken wordt het deel van de Utrechtseweg tussen de Sophialaan en de Tesselschadelaan opnieuw ingericht. Door het werk aan de Utrechtseweg moet autoverkeer tijdelijk een andere route kiezen. Er is te weinig ruimte om het langs het werk te kunnen leiden. Omleidingen staan aangegeven.

Na het plaatsen van een bouwkeet verwijderen de wegwerkers het asfalt en de straatstenen. Vervolgens wordt het riool aangepast en worden de huisaansluitingen overgezet. Dan krijgt de weg een nieuwe asfaltlaag. De fietsstroken aan weerszijden van de weg worden uitgevoerd in tegels. Deze klus neemt ongeveer vier weken in beslag. Het werk heeft niet alleen gevolgen voor het autoverkeer. Bewoners moeten hun huisvuil bijvoorbeeld neerzetten op een plaats waar de vuilnisauto er nog bij kan. Dit zijn de koppen van het werkgebied.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie