Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paardenkeuring Rouveen met optredens Show-Hackneys

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchPAARDENKEURING ROUVEEN MET SPECTACULAIRE OPTREDENS SHOW-HACKNEYS Op Donderdagavond 29 juni wordt in het centrum van Rouveen voor het derde opeenvolgende jaar een handelskeuring georganiseerd. Vier keuringsrubrieken staan er op het ongeveer tweeënhalf uur durende programma waarbij de rijpaarden en de tuigpaarden elkaar afwisselen. Voor de invulling van een spectaculaire showrubriek heeft de organisatie Lambertus Huckriede aan kunnen trekken. Deze bekende en meest succesvolle tuigpaarden rijder van Nederland showt op spectaculaire wijze twee paarden, waaronder een hackney en het bekende en spectaculair bewegende tuigpaard HBC Privat Dancer. De aanvang van het programma is om 19.00 uur.

De handelskeuring Rouveen is een unieke paardenkeuring in het centrum van het karakteristieke streekdorp Rouveen. De straat wordt tijdelijk omgevormd tot monsterbaan. Kenmerkend voor deze paardenkeuring is de grote publieke belangstelling en de gezellige en sfeervolle ambiance. De deelnemende paarden zijn van fokkers en eigenaren uit Rouveen en omstreken. Het programma bestaat zoals ieder jaar uit vier rubrieken. Er wordt gestart met de driejarige rijpaarden, waarnaar de 2 en 3 jarige tuigpaarden en de 4 jaar en oudere rij- en tuigpaarden volgen. Aansluitend is er de kampioenskeuring en zijn er prijzen voor de beste monsterknecht en de best getoiletteerde paarden.

Ieder jaar worden de paarden gekeurd door een bekende vakkundige jury uit de paardensport of handel. Dit jaar worden de onder andere de tuigpaarden gekeurd door Hinke en Nancy Geerligs uit Workum.

Tussen de rubrieken verzorgt Lambertus Huckriede twee shownummers. Deze meervoudig Nederlands kampioen is momenteel uiterst succesvol op de concoursvelden en grossiert in eerste plaatsen. Huckriede neemt twee paarden mee naar Rouveen, waaronder een hackney en de spectuculair bewegende HBC Privat Dancer. De uiterst spectaculaire bewegingsvorm van deze paarden wordt door hem volop geshowd op de monsterbaan, waarbij ze worden aangespannen voor de showwagen.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie