Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium duurzaam bedrijventerrein 2020 in Overijssel

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 27 juni 2000

SYMPOSIUM DUURZAAM BEDRIJVENTERREIN 2020 IN OVERIJSSEL

Hoe moet een duurzaam bedrijventerrein er in Overijssel in 2020 uitzien? Organisaties en instellingen die hierin geïnteresseerd zijn en hierover ideeën een visie hebben op dit terrein of die zich verdiepen in de toekomstmogelijkheden voor bedrijventerreinen in Overijssehebben, zijn op donderdag 29 juni, van 9.30 uur tot 12.30 uur, in het provinciehuis te vinden voor het symposium 'Duurzaam bedrijventerrein 2020 in Overijssel'. In de strategische visie die van de provincie Overijssel wordt aan de ene kant gepleit voor groei van de werkgelegenheid en aan de andere kant voor een schone en mooie leefomgeving. Dit kan alleen samengaan wanneer er zodanig werkgelegenheid wordt gecreëerd dat het milieu en de ruimte zoveel als mogelijk gespaard worden.

De provincieOverijssel heeft eerder dit jaar het bureau van Lodewijk Baljon, tuin- en landschaps-
architect uit AmsterdamOverijssel (kwam dit bedrijf niet uit Amsterdam), opdracht gegeven zijn creatieve en innovatieve visie op een duurzaam bedrijventerrein uit te werken. Baljon heeft in zijn visie het ideale bedrijventerrein in Overijssel uitgewerkt. Bij het duurzame bedrijventerrein is infrastructuur het vertrekpunt. Andere aandachtspunten zijn dat het terrein een onderdeel is van de kringloop in de regio, het gekoppeld is aan de regionale economie of de strategische geografische positie, het natuurlijke bronnen benut of landschappelijke kwaliteiten, of het blaast een vervallen plek in het landschap nieuw leven in.

Tijdens het symposium zullen de resultaten van de uitgewerkte visie door Lodewijk Baljon worden gepresenteerd. Deze presentatie zal door het bureau H+N+S, landschapsarchitecten uit Utrecht, worden becommentarieerd. Daarnaast zal een vertegenwoordiger van het ministerie van economische zaken het belang dat op landelijk niveau wordt gehecht aan duurzame ontwikkelingen naar voren brengen.

De provincie wil haar aandacht voor dit onderwerp niet afronden met het symposium. Daarom koppelt de provincie een prijsvraag voor Overijsselse gemeenten aan het symposium. Tijdens het symposium zal het doel en hetde wedstrijdreglementen bekend gemaakt worden.

In de strategische visie die door de provincie eind 1997 is vastgesteld, wordt aan de ene kant gepleit voor groei van de werkgelegenheid en aan de andere kant voor een schone en mooie leefomgeving. Dit kan alleen samengaan wanneer er zodanig werkgelegenheid wordt gecreëerd dat het milieu en de ruimte zoveel als mogelijk gespaard worden.

Nadere informatie:
team Communicatie, Petra Timmer, telefoon 038 425 23 18

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie