Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drenthe in cijfers 1999: turbulente 20e eeuw in provincie

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe


Drenthe in cijfers 1999
Turbulente 20e eeuw in Drenthe

Assen, 29 juni 2000
Persberichtnummer 00-055Wist u dat de Drentse bevolking in de 20e eeuw verdrievoudigd is? Dat Drenthe in 1900 geen stedelijke gebieden kende, maar ook nauwelijks bossen? Wist u dat de jaren '46 en '47 de een enorme natuurlijke aanwas lieten zien in de provincie? Maar wist u ook dat het dramatische jaar 1944, als gevolg van de deportatie van Joden uit Westerbork, de inleiding was van een grote uittocht uit Drenthe die tot ongeveer 1960 bleef voortduren? Wist u dat het aantal milieuklachten in 1999 met ongeveer 50 procent toenam? Dat die stijging volledig te verklaren is door de stijging van klachten over het vliegverkeer? Wist u dat de Drentse automatiseringsbranche in 1999 met 26,6 procent groeide? Wist u dat het besteedbaar inkomen van de gemiddelde Drentse inwoner jaarlijks 1100 gulden minder bedraagt dan de andere Nederlanders.

'Drenthe in cijfers 1999 (editie 2000) is verschenen: een gids vol statistische gegevens over het jaar 1999. Bodemgebruik, bevolking, woningbouw, onderwijs, arbeidsmarkt, bedrijvigheid, landbouw, recreatie en toerisme, natuur, milieu, verkeer en vervoer en gezondheid zijn de onderwerpen waarover 'Drenthe in cijfers' informatie biedt.
Bijzonder aan deze editie is het extra hoofdstuk over de voorbije eeuw. Daarin zijn de meest opvallende gegevens over de 20e eeuw bijeengebracht. In die turbulente 100 jaren veranderde de aard én het gezicht van Drenthe volkomen.
Bedrijven, scholieren, leraren, organisaties en alle andere geïnteresseer-den kunnen het boekje gratis ophalen of aanvragen bij de Stafgroep Communicatie van de provincie Drenthe, telefoonnummer (0592) 365265. Ook is het verkrijgbaar bij de gemeentelijke informatiecentra en de openbare bibliotheken in Drenthe.
De provincie Drenthe geeft voor de derde maal een statistisch jaarboekje uit. De eerste uitgaven, in 1997 en 1998, bleek een schot in de roos. Vele belangstellenden, van uitzendbureaus tot scholieren en allerlei instellingen en bedrijven, bleken geïnteresseerd in statistische gegevens over Drenthe. Ook dit jaar zijn de meest gestelde vragen uitgangspunt geweest bij de samenstelling van het boekje. Uiteraard is er een selectie gemaakt, maar meer gegevens zijn opvraagbaar via de telefoonnummers achterin de gids.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie