Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

M.J. Vosjan waarnemend burgemeester van Warmond

Datum nieuwsfeit: 29-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


29-06-2000

M.J. Vosjan waarnemend burgemeester van Warmond

De commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft mevrouw M.J. Vosjan met ingang van 16 augustus a.s. benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Warmond. Mevrouw Vosjan (60, CDA) is burgemeester van de Overijsselse gemeente IJsselham, die betrokken is bij een gemeentelijke herindeling in West-Overijssel. De benoeming van mevrouw Vosjan is tot stand gekomen in goed overleg tussen de commissaris van de Koningin en de gemeenteraad van Warmond en geldt voor onbepaalde tijd.

In Warmond is met de benoeming van burgemeester mevrouw G.W. van der Wel-Markerink tot burgemeester van Rijswijk onlangs een vacature ontstaan. De commissaris van de Koningin heeft de minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd de burgemeestersvacature voorlopig niet open te stellen. De minister heeft overeenkomstig besloten.
De reden om de vacature niet open te stellen is dat op initiatief van de provincie een discussie in gang is gezet over de bestuurlijke positie van gemeenten in Zuid-Holland en daarmee van Warmond, met 5.300 inwoners een van de kleinste gemeenten van de provincie. Dat gebeurt in het kader van de startnotitie Waar ligt de grens? van Gedeputeerde Staten. Een tweede reden is dat de Stuurgroep Krachtige Gemeenten in opdracht van de minister van BZK een advies heeft uitgebracht over bestuurlijke samenwerking en eventuele gemeentelijke herindeling in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie