Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje opent gerenoveerde Zuiderpark in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


Prins van Oranje opent gerenoveerde Zuiderpark in Den Haag

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent op vrijdagmiddag 30 juni het gerenoveerde Zuiderpark in Den Haag. Het Zuiderpark is rond 1920 aangelegd als een volkspark, waarbij de inrichting bepaald werd door de aanleg van recreatieve en sportieve voorzieningen: een openlucht zwembad, sportvelden, een zeer grote speelweide, een rolschaatsbaan en verschillende vijvers. Uitgangspunt bij de renovatie was dat het Zuiderpark in deze opzet behouden moest blijven. Zo is er een nieuwe atletiekbaan aangelegd, heeft het park een skatevoorziening, een basketbalveld en een graffitimuur gekregen. Verder is de ringweg geasfalteerd, ook ideaal voor skaters.

Het waterbeheer is aanmerkelijk verbeterd door het toepassen van een rondpompsysteem, waardoor er geen vuil water meer ingelaten hoeft te worden. Bovendien staan alle vijvers en sloten nu met elkaar in verbinding wat de ecologie verbetert en ook de mogelijkheid biedt per kano of roeiboot overal in het park te komen.
Voorts is de beplanting onder handen genomen. Alle plantvakken zijn verjongd, de Bloementuin is opnieuw ontworpen, het Rosarium is gerenoveerd en oude 'doorkijken' zijn hersteld. De renovatie van het Zuiderpark heeft ook een aantal andere ontwikkelingen in gang gezet. Zo wordt er gebouwd aan een multifunctioneel centrum. Dit gebouw bestaat uit drie delen: het commerciële gedeelte herbergt straks een bowlingbaan, een fitnesscentrum en enkele restaurants; een politiebureau, dat wordt gebouwd in opdracht van de Politie Haaglanden en een nieuw zwembad met een wedstrijd-, instructie-, en recreatiebassin.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie