Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prijsuitreiking Stickerwedstrijd gemeente Haarlem

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Prijsuitreiking Stickerwedstrijd Gezonde School en Genotmiddelen

De stickerwedstrijd die de GGD begin dit voorjaar uitschreef in het kader van het project "De Gezonde School en Genotmiddelen" nadert zijn eind. Sinds 1998 stimuleert de GGD in de regio Zuid-Kennemerland in de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs voorlichting over roken, drinken, drugs en gokken. Om de aandacht voor dit onderwerp scherp te houden organiseerde de GGD dit jaar een sticker-ontwerp-wedstrijd voor alle leerlingen van deze groepen. Vrijdag 30 juni reikt de Haarlemse wethouder Karel van Broekhoven van Volksgezondheid in restaurant Het Meterhuis aan de Minckelersweg 2 in de Waarderpolder de prijzen uit.

Winnend ontwerp op stickers en posters

Voor de doelgroep van 10- tot 12-jarigen bestaat tot dusver geen goed en aansprekend stickermateriaal. Per groep kon één ontwerp worden ingezonden waaruit een duidelijke mening over genotmiddelen moest blijken. De ontwerpen werden beoordeeld door een deskundige jury. De scholen zijn in februari benaderd om mee te doen met de wedstrijd. Van het uitverkoren ontwerp worden stickers en posters gemaakt die volgend schooljaar als ondersteunend voorlichtingsmateriaal worden verspreid op alle betrokken scholen voor primair onderwijs.

Tijdens de bijeenkomst zijn uiteraard de prijswinnaar, Ben Kortekaas van de Sint Franciscusschool uit Haarlemmerliede, en zijn klasgenoten aanwezig. Daarnaast krijgt groep acht van de Aloysiusschool uit Overveen een eervolle vermelding voor haar inzending. Zij krijgen allemaal een T-shirt met het winnende ontwerp erop. Natuurlijk zijn de juryleden en de consulenten van het project De Gezonde School en Genotmiddelen aanwezig. Ook de leden van de commissie OWSR zijn uitgenodigd.

Gezondheidsvoorlichting en opvoeding

Het project "De Gezonde School en Genotmiddelen" als onderdeel van de gezondheidsvoorlichting en -opvoeding in het voortgezet onderwijs loopt al sinds 1994 en kreeg in het basisonderwijs in 1998 concreet vorm. Voorlichtingsconsulenten van de GGD hebben in het eerste projectjaar in groep 7 vier lessen verzorgd over gewoontevorming, roken en alcohol. In groep 8 werden zes lessen verzorgd; de twee laatste over drugs en gokken.

Volgend jaar wordt het project geëvalueerd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de voorlichtings-lessen een structureel onderdeel worden van het schoolwerkplan van scholen voor primair onderwijs. De nieuwe sticker en poster kunnen hierbij goede diensten bewijzen. Ter ondersteuning van de campagne in het voortgezet onderwijs bestond al langer op die leeftijdsgroep afgestemd stickermariaal. De prijsuitreiking in het Meterhuis begint om 15.15 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

22 juni 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie