Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

En Plein Public start met straattheater Warner & Consorten

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


En Plein Public start met spectaculair straattheater Warner & Consorten

Vanaf vrijdag 30 juni vormen de pleinen van De Nieuwe Veste, De Beyerd, Bredas Museum en het Chassé Theater opnieuw zeven vrijdagavonden het decor voor muziek, dans en theater. De derde keer En Plein Public start op vrijdag 30 juni om 20.30 uur met een voorstelling van de populaire groep Warner en Consorten. Dit spectaculair straattheater vindt plaats op het binnenplein van de voormalige Kloosterkazerne, tussen het Chassé Theater en de kazerne in.

Op vrijdag 7 juli is op het binnenplein van De Beyerd Paulus Potters acoustic jazz trio te beluisteren. Op 14 juli biedt het Bredas gezelschap Performing Unit het programma Duet. Dit is een mengeling van dans, theater en beeldende kunst. Speciaal voor voor kinderen brengt verhalenverteller Michiel Damhuis op vrijdag 21 juli om 19.00 uur bijzondere dierenverhalen.

Om 20.30 uur brengt Sami Gathii die avond Twin brothers at war vanuit de traditie van Keniaans Verteltheater. Joep Peeters en het Barbershop Harmony Quartet Voice Male verzorgen de vijfde avond En Plein Public op vrijdag 28 juli (De Beyerd). Vrijdag 4 augustus kan men genieten van Wereldmuziek op het binnenplein van Bredas Museum. De zevenmansformatie La Vie en Rose brengt muziek uit alle windstreken. Afsluiter van de serie is de speciale familieopera De Vuurvogel van Theater Vandenbulck. Deze begint om 20.00 uur op het binnenplein van De Nieuwe Veste.

Warner en Consorten bijt de spits af met tegendraads beeldend theater voor (on)gewone locaties en situaties. De groep bestaat uit zeven kunstenaars/ spelers afkomstig uit verschillende disciplines: beeldhouwen, muziek, dans, fysiek theater en techniek. Voor het project Parkin werkt Warner en Consorten samen met Antwerps (muziek-) theatermaker Luk Mishalle en diens Marokkaans/ Belgische muziekgroep Fanfarrah. Naast de creatie van een uniek muzikaal repertoire werkt de groep aan het ontwerpen en uitvoeren van instrumenten en kostuums en choreografische elementen. Fanfarrah speelt met ritmes en rituelen zowel uit de Belgische als de Noord- Afrikaanse cultuur.

Voor En Plein Public is een speciaal programmaboekje verkrijgbaar bij het Cultuurpunt, de (deel) stadskantoren, Bibliotheek Breda, De Nieuwe Veste, De Beyerd, Bredas Museum en het Chassé Theater. Het is ontworpen door de Bredase ontwerper Jan Peeters.

Een overzicht van En Plein Public is ook te vinden in de culturele zomeragenda, waarin alle culturele activiteiten in Breda zijn opgenomen. Dit boekje is te krijgen in de (deel)stadskantoren, VVV Breda en diverse horecagelegenheden.

En Plein Public wordt georganiseerd in samenwerking met De Beyerd, De Nieuwe Veste, Bredas Museum, het Chassé Theater en de Bibliotheek door Bureau Cultuur van gemeente Breda. Uitgangspunt van het evenement is het samenstellen van een veelzijdig programma voor een zo breed mogelijk publiek.

Een belangrijke sponsor is Pierre de Jonge Automaten BV.

Breda, 23 juni 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie