Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie AGALEV Borsbeek Sociaal en GAIA

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AGALEV Borsbeek Sociaal voert samen met GAIA vreedzaam actie tegen het in pure Far West-stijl neerknallen van een weerloze haan

29 juni 2000

Persbericht

© GAIA

Op vrijdag 30 juni voerde AGALEV Borsbeek Sociaal, samen met GAIA een vreedzame actie aan het gemeentehuis van Borsbeek om te protesteren tegen het in pure Far West-stijl, afknallen van een weerloze haan en dit op bevel van de Borsbeekse Burgemeester Vlaeymans. Tijdens de zitting van de gemeenteraad zal de fractie van Agalev Borsbeek Sociaal dit punt behandelen en zich formeel distantiëren van de manier waarop deze zaak is aangepakt.
Wij grijpen dit incident aan om te wijzen op het probleem van het afschieten van weerloze dieren, op bevel van wie dan ook, zonder serieus naar diervriendelijke alternatieven te zoeken. De hier gebrachte "oplossing" staat niet in verhouding tot de vermeende lawaai-hinder. Een petitie in de woonwijk naar aanleiding van dit voorval heeft duidelijk laten blijken dat de vermeende lawaaihinder sterk te relativeren viel. Ruim 200 'buren' tekenden de petitie opgesteld door de verzorgster van het dier, Peggy Janssens. GAIA en AGALEV pleiten voor diervriendelijke oplossingen en een doordachte, preventieve aanpak van dit soort problemen. Een constructieve dialoog tussen de verschillende partijen is daarbij essentieel. Zonodig kan er contact worden gezocht met gespecialiseerde opvangcentra voor dieren.
Bovendien geschiedde hier in Borsbeek een ernstige inbreuk op "De Wet ter Bescherming en het Welzijn van Dieren". Art. 1 en 14 van deze wet stellen nl. dat niemand nutteloos een dier mag ombrengen. Een dier mag trouwens enkel onder verdoving worden gedood, tenzij in geval van overmacht. Van dit laatste was geen sprake. Het betrof hier geen bloeddorstig dier, noch een gevaar voor mens en omgeving. Geoffry was een onschuldig wezentje dat zijn vocale capaciteiten op tijd en stond wist weer te geven.
Reageer op dit bericht!

GAIA HomePage
Paleizenstraat 90
1030 Brussel
Tel: +32 2/245.29.50 Fax: +32 2/215.09.43
Email: (GAIA@advalvas.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie