Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noord-Hollander onderwerp in film 'De Eilandverslaggever'

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-HollandWeek 26

Markante Noord-Hollander onderwerp in film "De Eilandverslaggever"

PERSBERICHT, MAANDAG 26 JUNI 2000

Markante Noord-Hollander onderwerp in film "De Eilandverslaggever" Op vrijdag 30 juni 2000 om 14.30 uur in theaterrestaurant Klif 12 te Den Hoorn op Texel gaat de film over het werk en het leven van Harry de Graaf, redacteur van de Texelse Courant, in premire. De film heeft als titel "De Eilandverslaggever" en is gemaakt in opdracht van de provincie Noord-Holland. De film is geregisseerd door Gerard dîlivat, de productie is in handen van Floor Kooy van Yuca Film.

"De Eilandverslaggever" is de tweede documentaire in de serie "Markante Noord-Hollanders" van de provincie Noord-Holland. Centraal in de film staat Harry de Graaf, redacteur van de Texelse Courant. De film is meer dan een portret, het is ook een onderzoek naar veranderingen op het eiland Texel. De film zal te zien zijn op het filmfestival in Utrecht in september 2000. Eerder is in dezelfde serie "Narcis, of het loon van de schoonheid" gemaakt. Deze film onder regie van Kees Hin, gaat over Karel van der Veek uit Zijpe, die achter zijn huis zoÕn tweeduizend soorten narcissen kweekt.
Recent heeft de provincie Noord-Holland de opdracht gegeven voor een derde documentaire film over het leven en werk van beeldend kunstenaar Theo Mulder. De film speelt zich af op en om Wieringen waar Mulder woont om dichtbij zijn grote liefde te zijn: de rotgans. De heer Enno Neef, gedeputeerde Zorg, Welzijn en Cultuur zal de premire bijwonen.

* Inlichtingen: Riekie v.d. Pols, tel. (023) 514 36 24


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie