Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-06-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.30 uur
Verkeerscontrole

AMERSFOORT Op de Zonnehof werd donderdagmiddag tussen kwart voor twee en kwart voor vier een verkeerscontrole gehouden. De controle was vooral gericht op snor -en bromfietsen.

In totaal werden 39 brom/snorfietsen gecontroleerd. Voor 32 bestuurders moest de politie een bekeuring uitschrijven. De overtredingen bestonden onder andere uit, het overschrijden van de constructiesnelheid, rijden zonder helm, het niet hebben van een bromfietscertificaat, geen geldig verzekeringsbewijs en het niet voeren van het oranje verzekeringsplaatje.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT donderdagavond kreeg de politie een melding van een eenzijdig ongeval op de Puntenburgerlaan. Ter plaatse trof de politie een 21-jarige bestuurder uit Amersfoort aan. De man was met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal aangereden en vervolgens in de bossages terecht gekomen.

Via een getuige hoorde de politie dat de man zeer hard gereden had en bier op had. De man werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Uit de ademanalyse bleek dat hij bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had.

Ook op monsters beveiliging

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Sint Jorisstraat werd donderdagmiddag door het personeel een 23-jarige man uit Amersfoort aangehouden.

Rond twee uur had de man diverse testers meegenomen uit de winkel in de veronderstelling dat deze artikelen niet waren voorzien van detectie. Echter toen de hij de winkel wilde verlaten ging het alarm af. Het winkel personeel heeft de verdachte overgedragen aan de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie