Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Den Haag werkt aan nieuwe economie

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Persberichten >> Gemeente Den Haag werkt aan nieuwe economie

Er komt een externe adviescommissie, die de effecten van de zogenoemde Nieuwe Economie voor de gemeente en het midden- en kleinbedrijf in beeld gaat brengen en aanbevelingen voor het te voeren beleid op dit terrein zal doen. Onder Nieuwe Economie wordt verstaan de ontwikkeling naar een economie waarin door de sector informatietechnologie en telecommunicatie (ICT) een sterke impuls wordt gegeven in tegenstelling tot de traditionele sectoren, ook wel de oude economie genoemd (industrie, transport). Bedoeling is dat de commissie zal bestaan uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de universitaire wereld.

De commissie zal adviseren over de wijze waarop Den Haag maximaal gebruik kan maken van haar positie als regeringscentrum en vestigingsplaats voor technologie-, telecom- en mediabedrijven in de digitale samenleving. Ook zal de commissie aangeven hoe de gemeente het bedrijfsleven het beste kan faciliteren bij het inspelen op de toekomstige ICT- marktontwikkelingen. De commissie komt eind dit jaar met haar rapport.

Op basis van de gemeentelijke I-visie zijn overigens al diverse initiatieven ontplooid op het gebied van ICT. Zo zijn projecten als het Glazen Huis, Residentienet en de informatiewerkplaats van start gegaan en speelt de stad met de oprichting van het Centre for Electronic Democracy in op de aanwezigheid van organisaties voor internationaal recht . Voorts organiseert de stad als voorzitter van het Eurocities Technology Policy Forum samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in september een grote internationale conferentie over de effecten van ICT voor de grote steden.

De instelling van de adviescommissie 'Den Haag en de Nieuwe Economie' wordt op 24 augustus aanstaande behandeld in de raadscommissie Economische Zaken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie