Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Den Haag stimuleert autodelen

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Persberichten >> Gemeente stimuleert het autodelen

Greenwheels,een bedrijf dat zich toelegt op de exploitatie van het zogenoemde autodelen , krijgt de komende twee jaar 63 parkeerplaatsen aan de openbare weg. Het bedrijf betaalt hiervoor per plaats fl. 40,- per maand, het normale tarief voor een bedrijfsparkeervergunning. De parkeerplaatsen zijn nodig, omdat het succes van het autodelen afhangt van een zo gering mogelijke afstand tussen parkeerplaats en woning. Immers daarmee wordt de situatie benaderd van een eigen auto voor de deur.

De gemeente stelt de parkeerplaatsen beschikbaar, omdat het autodelen aansluit op het stedelijk verkeersbeleid. Hoewel het systeem van autodelen zichzelf zal moeten bedruipen, zal de gemeente de voorwaarden scheppen om autodelen in Den Haag tot een succes te maken. Wel zal daarbij moeten worden gewaakt dat er niet een te groot aantal parkeerplaatsen aan het normale gebruik wordt onttrokken. Dit in verhouding tot het aantal mensen dat daadwerkelijk van het autodelen gebruik-maakt.

Van de 63 parkeerplaatsen zullen er dit jaar in en rond het centrum 24 en volgend jaar 39 worden uitgegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie