Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen over eerste vrije training Magny Cours

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Jos over de eerste vrije training Na een drukke maar vooral zeer warme dag op het circuit van Magny Cours in Frankrijk vertelde Jos zijn ervaringen van vandaag. "Magny Cours is toch altijd een circuit wat behoorlijk veranderd gedurende de hele dag en om dan een goede afstelling op de auto te kunnen krijgen moet je toch wel ervaring hebben op dit circuit. De banden die hebben voor één rondje echt veel grip en daarna gaan de rondetijden toch een stuk achteruit. De eerste run hadden wij een olielekkage en de olie die kwam op de achterbanden terecht. Vandaar ook dat je die rook zag.

Toen hebben ze mij binnengeroepen en na één run was het afgelopen. Ze hebben toen de bodem eraf gehaald en alles schoongemaakt." Op de vraag of het een groot nadeel is om zo weinig ronden te rijden vertelde Jos; "Je probeert de auto af te stellen voor de wedstrijd en omdat je met veel benzine rijdt en toch met deze warme omstandigheden met gebruikte banden, moet je een hele andere afstelling op de auto zetten dan voor de qualify. We weten nu een beetje hoe de auto reageert en voor morgen proberen we hem zo goed mogelijk af te stellen voor die qualify."

Overigens moest Jos samen met nog zes andere coureurs zich melden voor de dopingtest. Jos vertelde hierover; "Ik moest een dopingtest doen maar er kwam niet genoeg uit. Toen heb ik anderhalve liter water gedronken om dat te compenseren. Ik vind een dopingtest niet erg en eigenlijk zouden ze dat bij iedereen moeten doen" aldus een Jos in opperbeste stemming die overigens ook vandaag op de FIA persconferentie moest verschijnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie