Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oratie UvA: Kiezen voor de toekomst

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Kiezen voor de toekomst

Datum vrijdag 30-06-2000
Tijd 14:30 uur

Promovendus

Promotor

Oratie van prof. dr. A.J. Feilzer, vanwege de Stichting Tandarts en Maatschappij benoemd tot bijzonder hoogleraar in de Kwaliteit van tandheelkundige materialen, instrumenten en technieken Om de kwaliteit van het tandheelkundig eindproduct te bepalen moet volgens Feilzer niet alleen gekeken worden naar het product - de kroon, de vulling, het implantaat -, maar ook naar de procedure die de tandarts volgt om dat product te maken. Om deze procedure te kunnen beoordelen moeten normen worden ontwikkeld. Feilzer wil de komende jaren een basis leggen voor de ontwikkeling van zulke normen. Hij stelt dat de kwaliteitseisen van een tandheelkundige prestatie in de afgelopen jaren ingrijpend zijn veranderd. Vroeger leverden tandartsen prestaties van voornamelijk technische aard, de hedendaagse tandarts levert een moeilijker te omschrijven product, namelijk mondzorg. Mondzorg geeft de continue relatie tussen tandarts en patiënt weer en betreft naast de technische ook de communicatieve aspecten. De kwaliteitseisen zijn echter veelal nog op productniveau blijven hangen en niet geëvolueerd naar procesniveau, zo stelt Feilzer. Bovendien is de kwaliteit niet meer alleen patiëntgeoriënteerd, maar zijn er ook eisen vanuit de omgeving, bijvoorbeeld Arbo- en milieuwetten.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie