Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Poortersfeest met Italiaanse operamuziek in Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


s 28 juni 2000

Tweede Poortersfeest op 30 juni

De muziekproductie van 1999 over Teus van Amersfoort, de held van de Koppelpoort, krijgt een vervolg. Het Poortersfeest biedt dit jaar een romantische avond met Italiaanse operamuziek. Tijdens het hoofdprogramma begeleidt het Esterhazy Orkest vijf operazangers op een drijvend platform. Iedereen is 30 juni vanaf 20.30 uur gratis welkom.

Het Poortersfeest 2000 staat in het teken van La Notte dell'Opera. Tijdens het voorprogramma op het Spui speelt onder andere de blazersgroep van het Amersfoorts Jeugdorkest. Tijdens een operaconcert zingen vijf zangers bekende fragmenten uit onder andere La Traviata. Wie meer wil weten, kan kijken op Internet: www.poortersfeest.nl.

Terrassen
Na het succes van vorig jaar nam de Van Hoogevest Groep dit jaar het initiatief om opnieuw een groots muziekspektakel te organiseren bij de Koppelpoort. Het bedrijfsleven sponsort het evenement. Wie vrijdagavond op het Grote en Kleine Spui komt, kan neerstrijken op één van de terrassen waar wordt geschonken in zogenaamde Ecoglazen. U betaalt hiervoor statiegeld. Bij inlevering van het glas krijgt u dit geld weer terug. Op deze manier wil de organisatie de hoeveelheid afval terugdringen.

Eerbetoon aan Koppelpoort
De Koppelpoort uit de 15e eeuw vormt al eeuwenlang het symbool voor Amersfoortse onverzettelijkheid. De poort is van grote betekenis geweest voor de veiligheid van de stad en haar inwoners. Zo bleek hij rond 1427 bestand tegen vier bestormingen van Filips van Bourgondië. Gelukkig voor Amersfoort overleefde de poort al deze perikelen en is het karakteristieke bouwwerk ook nu nog één van de blikvangers van de stad. Om ook nu het voortbestaan van de poort te garanderen, is hij onlangs grondig gerestaureerd. De gemeente Amersfoort mocht in 1999 zelfs een belangrijke Europese onderscheiding in ontvangst nemen voor de specifieke wijze waarop de herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd. Vanaf dat moment wordt jaarlijks een groot muziektheaterspektakel gehouden rondom de Koppelpoort. Om te herdenken welke bijzondere plaats de poort inneemt in de Amersfoortse historie.
Programma Poortersfeest

Voorprogramma 20.30 - 22-00 uur
Muziektheater BINNEN de poort

20.30 - 21.00 uur
AJO, Amersfoorts Jeugd Symfonie Orkest
Onder leiding van dirigent Peter Vinken brengt een achttal blazers van het jeugdorkest fragmenten uit de opera 'Don Giovanni' van Mozart.
21.00 - 21.30 uur
Tutti Colori
Een vocaal ensemble bestaand uit zeven vrouwen zingt veelstemmig en veelkleurig werken van Purcell tot Poulenc. Zij doen dit begeleid door de piano, maar even gemakkelijk zingt Tutti Colori a capella.
21.30 - 22. 00 uur
Vladimir Kuliayev Russisch accordeonnist.
Brengt diverse werken van onder andere Vivaldi.
Hoofdprogramma 22-00 - 23.00 uur
Operaconcert BUITEN de poort 'La Notte dell'Opera' Op het drijvende podium buiten de Koppelpoort begeleidt het 31 man sterke Esterhazy Orkest onder leiding van Robert Jan Kamer vijf operavocalisten. Zij brengen herkenbare fragmenten ten gehore uit bekende Italiaanse opera's:

Naprogramma 23.00 - 0.00 uur
Feest BINNEN de poort
Aan de boorden van Het Spui kunt u nagenieten van het Poortersfeest met de klanken van mediterrane volksmuziek 'Il Cantoniere Italiano'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie