Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: incidenten na voetbal

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 29-06-2000 3e persbericht 29 juni 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven / Helmond: Kleine incidenten na voetbalwedstrijd In de Eindhovense binnenstad hebben zich na de voetbalwedstrijd Italië Nederland enkele kleine incidenten voorgedaan. Bij een vechtpartij in een café aan het Stratumseind werden om 19.55 uur zes verdachten aangehouden. Vijf van hen zijn Eindhovenaar en eentje komt uit St. Oedenrode. De leeftijden liggen tussen de 18 en 21 jaar. Een 34-jarige Eindhovenaar vernielde om 20.15 uur op het Stratumseind een ruit. In dezelfde straat werd om 20.45 uur een 20-jarige man uit St. Oedenrode aangehouden. Hij vernielde een zonnescherm. Een 19-jarige Eindhovenaar trapte op de Markt een bal keihard in het gezicht van een meisje. Een politieman pakte de bal waarna de Eindhovenaar hem probeerde af te pakken. Hij verzette zich tegen de aanhouding. Een 24-jarige man uit Eindhoven pikte op de Hermanus Boexstraat een vlag weg. Hij werd aangehouden. Op het Stratumseind werd om 21.10 uur een 19-jarige man uit Boekel aangehouden. Hij trapte een windscherm van een terras om. Na 21.15 uur werd het rustig in Eindhoven.

In Helmond was het na de wedstrijd vooral op het Havenplein onrustig. De aanwezige politiemensen zagen dat er enkele vechtpartijtjes uitbraken. Vanwege het risico dat er mogelijk gewonden zouden vallen werd de ME ingezet. Het plein werd leeg gemaakt en de cafés aan het plein werden gesloten. Na 22.30 uur werd het weer rustig. Er zijn 15 personen aangehouden voor vechten op straat en andere kleine feiten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie