Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 30 juni 2000

Redelijk rustig na verlies Oranje hele regio
In de regio Hollands-Midden is het verlies van het Nederlands elftal redelijk rustig verwerkt. Er zijn een tiental aanhoudingen verricht, voornamelijk wegens baldadigheid en vernielingen. In Leiden was het op de Lage Rijndijk en rond cafe's in het centrum enige tijd onrustig, maar zijn er geen aanhoudingen gedaan. In Alphen aan den Rijn was het opvallend rustig op ‘De Bult'. Op de Rondeel heeft de politie een viertal personen aangehouden. In Nieuwkoop is een agent gewond geraakt, vermoedelijk door een steen. In eerste instantie kon de verdachte ontkomen, maar later is deze aangehouden. Op dit moment wordt hij nog verhoord. De agent is naar een ziekenhuis in Woerden overgebracht. Verder zijn er wat kleinere incidenten geweest, maar al met al was het relatief kalm.
Parkeercontrole Sassenheim
De politie heeft donderdag 29 juni een controle gehouden in de blauwe parkeerzones. Er zijn in totaal 22 bekeuringen uitgeschreven vanwege het niet of onjuist gebruiken van de parkeerschijf. De meeste bonnen vielen op de J.P. Gouverneurlaan, namelijk zeven stuks.
Rijden onder invloed Rijnsburg
De politie heeft donderdagavond 29 juni een 29-jarige automobilist uit Katwijk op de rotonde van de Sandtlaan aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De politie was daar aan het surveilleren toen ze zag dat de man op de Sandtlaan met hoge snelheid vijf of zes auto's inhaalde. Vlak voor de rotonde remde hij hard, maar kon niet voorkomen dat hij tegen de curve-stones van de rotonde aanreed. Na een blaastest is de Katwijker overgebracht naar het bureau voor een ademanalysetest. Hij bleek een ademalcoholgehalte van 575 te hebben. Hij kreeg rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.
Getuigen aanrijding shovel gezocht Voorschoten Op 28 juni zijn een bestuurder van een shovel en een fietser met elkaar in botsing gekomen rond 14.30 uur op de Beethovenlaan in Voorschoten. De politie is op zoek naar mensen die het voorval hebben zien gebeuren. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Voorschoten, telefoon: 071-525 85 00

Inleveren vuurwerk Leiden
Rond 01.00 uur in de nacht van donderdag 29 juni op vrijdag 30 juni kwam een Leidenaar aan het bureau die van een onbekende een doos met strijkers had afgenomen. De ongeveer 150 strijkers zijn meteen vernietigd.
Rijden onder invloed Boskoop
Vanochtendvroeg, 30 juni rond half één, is een 25-jarige man uit Boskoop aangehouden wegen het rijden onder invloed. De ademanalysetest wees 600 Ug/l uit. De man kreeg een procesverbaal en een rijverbod van zes uur.
Aanrijding Alphen aan den Rijn Iets na 16:00 uur is donderdag 29 juni op de kruising van de Eikenlaan met de Industrieweg een aanrijding gebeurd. Een 32-jarige man uit Alphen reed met de auto over de Industrieweg. Over de Eikenlaan kwam uit de richting van de Leidse Schouw een brombakfiets. Op de kruising werd de brombakfiets aangereden door de personenauto. De 18-jarige Alphense bestuurder van de bakfiets is met lichte verwondingen door de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Uit de bocht Alphen aan den Rijn Een 18-jarige man uit Woubrugge is donderdagavond 29 juni rond 23:00 uur op de Aalhorst met de auto uit de bocht gevlogen. Vermoedelijk raakte de voorband van de auto in een bocht naar links het trottoir. Hierdoor raakte de auto van de weg. Tegen de gevel van een woning kwam de auto tot stilstand. De bestuurder is met nekletsel door de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht. Na de aanrijding waren behalve de auto, ook een tuin en de gevel ernstig beschadigd. De man uit Woubrugge is op verdenking van verkeersgevaarlijk gedrag aangehouden. Onderzoek van een bloedmonster zal moeten aantonen of de man onder invloed reed.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie